Kerstvakantie in het MAS

Ontdek ons programma voor het eindejaar met expo's, rondleidingen, workshops en verrassende activiteiten in en rond het MAS.

Gratis

In ons Kijkdepot zetten we naar aanleiding van het kunstenfestival Europalia gastland Indonesië in de kijker. En toevallig hebben we een rijke Indonesische collectie! We selecteerden een mooie reeks van Indonesische voorwerpen en textiel. 

Naast het MAS kan je niet naast Bale Kambang, een drijvende installatie van bamboe kijken. En daar vlakbij ligt de opvallende graanzuiger: een opvallend, zelfs tikkeltje freaky schip uit 1927. In co-ouderschap met het Maritiem Museum Rotterdam staat het schip om de beurt bij ons en bij onze noorderburen. 

Het kunstenfestival Europalia zet dit jaar gastland Indonesië in de kijker. En daarin mag het MAS, met haar rijke Indonesische collectie, niet ontbreken. Kom gratis langs in het Kijkdepot en bewonder er tijdelijk een mooie selectie van Indonesische voorwerpen en textiel.

Op donderdag 28 december kan je komen zoeken naar verdwaalde kerststerren op ons dak. De professionele sterrenzoekers van Urania zetten je op weg en nemen hun beste materiaal mee. 

Thuis studeren, niks voor jou of jouw kinderen? Daar hebben wij begrip voor. Van onze boulevard maken we een studeerruimte met zicht op de stad. Elke blokperiode een groot succes, en naar het schijnt zouden de resultaten van blokkers die bij ons studeren ook elke keer uitmuntend zijn. 

Last call

Onze tijdelijke expo ‘Schitterend Verlangen’ loopt nog tot 14 januari. Diamant en eindejaar? Een match als je het aan ons vraagt. De Cartier-diadeem van Koningin Elisabeth, de Russische tsarenkroon, de indrukwekkende Mariakroon van de Antwerpse Kathedraal of de eerste verlovingsring – we hebben ze allemaal. 

De expo ‘Machtsvertoon’ op de vierde verdieping sluiten we definitief op 18 februari 2018. Plan dus snel je bezoek voor het te laat is. 

Een (te) lange vakantie met je kinderen?

Kinderen entertainen, soms raakt de inspiratie zoek bij ouders. En dan komen wij jullie redden met speurtochten of workshops. Kom leren over prinsen, prinsessen, hindoegoden en demonen in Indonesië – en ga daarna creatief aan de slag in ons kinderatelier. 

Openingsuren

Op maandag, 25 december en 1 januari zijn we gesloten. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief