Op en rond het Eilandje

Trekpleisters voor toeristen en bewoners

Het MAS torent uit boven de hipste hotspot van Antwerpen, het Eilandje. Hier flaneert u na uw museumbezoek naast het water, net zoals op een zeedijk. Ontdek deze bruisende buurt met haar talloze activiteiten en bloeiende horeca.

De paviljoenen

Het MAS verkeert in goed gezelschap. Pal naast het museum zijn er vier paviljoenen waar u oog in oog staat met de veelzijdigheid van Antwerpen.

 1. Ontdek de haven van Antwerpen in het Havenpaviljoen.
 2. Helemaal verknocht aan het MAS of op zoek naar een exclusief cadeau of een origineel souvenir? Spring dan zeker eens binnen in de MASshop, die veel meer is dan een doorsnee museumwinkel.

 

Terrassen, cafés, restaurants en nachtclubs

 • Kuier tussen de dokken door en zoek verfrissing in een bruine kroeg met een Belgisch biertje.
 • Grote of kleine honger?  Keuze genoeg, of u nu houdt van de betere hamburger, Italiaan, brasserie of lekkere pita
 • Of  droomt u ervan te dineren op hoog niveau? Reserveer dan een tafel in het tweesterrenrestaurant ’t Zilte op de 9de verdieping van het MAS en geniet van een exclusief uitzicht over Antwerpen.
 • Helemaal beneden is er ons café STORM, de ideale afspraakplek voor of na een museumbezoek. In de zomer is het terras trouwens bijzonder gewild bij zonnekloppers.  
 • Ook nachtraven voelen zich in hun element met enkele nachtclubs op wandelafstand.

Zoek een restaurant naar uw smaak en budget in Antwerpen.

 

Op reis met de Red Star Line

Op een boogscheut van het MAS pronkt het Red Star Line Museum met een ontroerend verhaal. Het museum opende zijn deuren in 2013 en kon meteen op een massa kijklustigen rekenen.

Onderneem een bewogen reis in de voetsporen van duizenden emigranten op zoek naar het beloofde land. Maak kennis met de passagiers en vergezel hen op hun trip vanuit hun geboortedorp naar de havenstad Antwerpen vanwaar ze de boot richting New York namen.

Voor kinderen is er een hele leuke koffer vol spullen die hen door het museum leidt. Een museumbezoek dat ze niet snel zullen vergeten.

 

Ravot met de kinderen in Park Spoor Noord

Op amper 10 minuten wandelen van het MAS bevindt u zich al in de weidse grasvlakte van het populaire Park Spoor Noord. Ideaal voor een picknick, barbecue of spelletje kubb.

In de hangar van het park huist Cargo Zomerbar, open van april tot september. Hier kunt u languit relaxen in een van de ligstoelen met een mojito.
Maar ook voor kinderen vormt Cargo een favoriete plek. Ze plenzen tussen de fonteinen of klauteren in de speeltuin en vullen hun hongerige maagjes met originele en budgetvriendelijke gerechten.

Verfrissing in een merkwaardig zwembad

Zwembad Veldstraat

Wie graag sportief wil zijn in een stijlvolle setting, kan 33-meterbaantjes trekken in het Zwembad Veldstraat. Dit zwembad werd gerenoveerd in zijn oorspronkelijke staat uit 1933.
Hebt u genoeg getraind? Kom dan tot rust in het aanpalende badhuis. Hier vindt u:

 • twee kruidenbaden
 • koud dompelbad
 • heet waterbad
 • rustruimte, klein zwembad
 • hamam
 • een turn-danszaal

Surf naar de website van het zwem- en stoombadencentrum Sportoase Veldstraat.

 

Barbecue met uitzicht

In de bocht van de Schelde aan de Kattendijksluis staat een vaste barbecue geïnstalleerd. Ideaal voor mensen zonder tuin of op bezoek in Antwerpen.

Neem zelf uw kolen en vlees mee en maak gebruik van de gemeenschappelijke barbecue. Nestel u op een dekentje in het gras of naast de Schelde, ontkurk een flesje wijn en geniet van een prachtige zonsondergang boven het water.

 

Verrassende vaartuigen op het water

Als havenstad verwelkomt Antwerpen heel vaak indrukwekkende boten of grote cruiseschepen. Vanop de Scheldekaaien hebt u een eersteklasuitzicht om ze te spotten.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief