Paviljoenen

Ontdek Antwerpen niet alleen in en op, maar ook naast het MAS. Terwijl het museum samen met u terugblikt op de geschiedenis van uitwisseling tussen de stad en de wereld, gunnen de paviljoenen u een blik op het hier en nu. Snuister er heerlijk rond in de MASshop en leer de haven kennen in het Havenpaviljoen.

MASshop

Het paviljoen naast de ingang van het MAS mag u beslist niet voorbij lopen. De MASshop heet er u welkom. Ontdek er alle MAS-publicaties, kinder- en kunstboeken, leuke hebbedingen en onmisbare souvenirs.

Praktisch

 • Havenpaviljoenen
  Hanzestedenplaats 11
  2000 Antwerpen
  03 337 59 48

www.masshop.be

 • gratis toegang
 • open van dinsdag tot zondag van 9.30 uur tot 17.30 uur (van 1 november tot 31 maart) en tot 18.30 uur (van 1 april tot 31 oktober)
 • gesloten op maandag

De MASshop wordt uitgebaat door Bai-publishers.


 

Havenpaviljoen

Het Havenpaviljoen dompelt u onder in een multimediale ervaring. U wandelt er letterlijk over de stroom en wordt als het ware omsingeld door beelden en geluiden uit de haven. Leun achterover in één van de zetels en laat alles op u afkomen. U zult denken dat u echt in de haven geweest bent.

Praktisch

 • Havenpaviljoen
  Hanzestedenplaats 19
  2000 Antwerpen
  havenpaviljoen@haven.antwerpen.be
 • gratis toegang
 • open van dinsdag tot zondag van 9.30 uur tot 17.30 uur
 • gesloten op maandag

www.portofantwerp.com/mashavenpaviljoen

Havenpaviljoen

 

DIVA. Antwerp Home of Diamonds verhuist


Het diamantpaviljoen aan het MAS is gesloten en gaat in mei 2018 opnieuw open op een nieuwe locatie: aan de Suikerrui. 

Is bling bling helemaal je ding? Of ben je meer fan van prachtig, opgeblonken zilverwerk? Ontdek DIVA vanaf mei 2018 en treed binnen in een schitterend universum vol diamant, juwelen en edelsmeedkunst. DIVA, dé nieuwe ster in Antwerpen, en haar butler Jérome nemen je mee op een reis doorheen het Antwerpse diamantverhaal. Uniek vakmanschap, boeiende verhalen, meeslepende emoties en indrukwekkende ensceneringen wachten op je in dit briljante museum…

Van haar Wonderkamer, over de eetkamer tot DIVA’s boudoir: in zes ruimtes vol briljante objecten leer je het volledige BriljAntwerpse verhaal kennen. Ontdek aan de hand van een multimediale wereldbol waarom Antwerpen al 570 jaar hét diamantcentrum van de wereld is. Of neem plaats aan DIVA’s surrealistische compositie van tafels en proef de sfeer van decadentie en overvloed. Kortom: loop binnen en haal de DIVA in jezelf even boven.

Groot openingsfeest mei 2018 - Ticketverkoop en opening shops en inkomhal 7 december 2017
Suikerrui 17-19, 2000 Antwerpen
info@divaantwerp.be
www.divaantwerp.be

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief