'Prullaria en brol', zo omschreef Jaap Kruithof de inhoud van de Grondstofdozen. Geïnspireerd door die omschrijving en door de inhoud van de dozen, werkt Kunst in Zicht een kunsteducatief project uit voor kinderen. De titel is ‘BROL’.

De tien dozen die we kregen van het MAS vormen samen met de verzameling geassembleerde objecten uit de Collectieve Collectie van beeldend kunstenaar Kristof Van Gestel het vertrekpunt van de workshop. Over verzamelen, ordenen van gedachten en de waarde van de dingen.

Tijdens BROL vertellen de kinderen hun eigen sprookje aan de hand van de voorwerpen uit de collectie. En bouwen ze een stad waarin het houten schapje een groot huis wordt en de handwaaier het stadsplein.

We denken na over hoe het klinkt als die knalrode koplamp om hulp roept? En kan een laars ook een vijver zijn? Kunnen dingen dingen doen? En wanneer wordt iets brol?

BROL zit momenteel volop in de try-out fase. We gingen al op reis met de collectie naar meerdere Turnhoutse scholen. En in februari en maart reizen we verder naar scholen in de Noorderkempen.

BROL wordt ontwikkeld in samenwerking met De Collectieve Collectie van Kristof Van Gestel en Erfgoed Noorderkempen.

Kinderen staan in een kring rond voorwerpen die op de grond liggen. Een jongetje zit gehurkt en legt een hand op een voorwerp  Kinderen ziten in een kring rond voorwerpen die op de grond liggen. Een jongen heeft een metalen schaal in de handen  Foto's © Ilke De Vries

Meld je aan voor onze nieuwsbrief