Een gids neemt de leerlingen mee langs het verrassende, grillige en dikwijls onzichtbare spoor van de voedselketen door Antwerpen. Een boeiende interactieve tour met veel kijk- en doe-opdrachten bij dit universele thema.

Vandaag woont wereldwijd meer dan de helft van de bevolking in steden. Zo telt Antwerpen meer dan 500 000 inwoners. Dat zijn een half miljoen monden die dagelijks gevoed moeten worden. Hoe slagen we daar vandaag in, wat zullen we in de toekomst doen en is dat dan zo anders dan enkele eeuwen geleden? 

De toevoer van producten van het platteland - dichtbij of van overzee - naar de stad; de levendige verkoop van inheemse en uitheemse producten op markten en in winkels; het tafelen in de stad, van chique hotels tot de snackbars van nu; en de weg van voedsel – vaak in de vorm van menselijk afval - van de stad weer naar het land.

Uiteraard houdt de gids rekening met het taalniveau van de leerlingen. De gids prikkelt de jongeren om op speelse wijze hun indrukken in eigen woorden te brengen. De rondleiding vindt plaats in de museumzaal op de vijfde verdieping. Later op de dag kun je de andere zalen bezoeken op je eigen tempo.

Praktisch

  • Duur: 1,5 uur
  • Voor OKAN-klassen in het secundair onderwijs.
  • Download hier binnenkort de voor- en naverwerking. Dit is geen verplichting voor de rondleiding, wel een suggestie om het bezoek zo kwalitatief mogelijk te maken.
  • Praktische info voor groepen en scholen

Schoolgroepen zijn altijd welkom in het MAS, met of zonder gids. Reserveer wel vooraf, want bij grote drukte kunnen schoolgroepen zonder reservatie geweigerd worden. 

Prijs

  • Toegang tot het museum is gratis voor schoolgroepen. Je reserveert tickets online of krijgt ze aan de balie de dag zelf.
  • Prijs per gids: € 85 + € 5 administratiekost per reservering (max. 15 leerlingen per gids maximum 2 groepen tegelijkertijd)

Reserveren

Voorlopig kunnen er geen klasbezoeken plaatsvinden.

Een gids reserveer je via het platform Experience Antwerp:

Reserveer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief