zaterdag 24 april 2021 van 20:00 tot 21:00
Individuele bezoekers

We hebben een samenleving waarin we steeds gehaaster leven. Het is heel makkelijk geworden om jezelf compleet voorbij te lopen, en fysiek, mentaal en emotioneel op te branden. Niemand is er volledig immuun voor. Ook de Belgisch-Congolese Karoline Kamosi, alias zangeres 'Leki', heeft dat aan aan den lijve ondervonden.

Leki startte haar muzikale carrière toen ze 12 jaar oud was. Als hiphopartieste bracht ze platen uit, won awards, gaf optredens en werd 15 jaar lang gevraagd als presentatrice voor televisie- en radioprogramma’s. Alles leek vlot te verlopen …  

Een overvolle agenda, malaria opgelopen tijdens één van haar vele reizen naar Congo, haar ontwikkelingsproject daar dat gepaard ging met grote emotionele uitdagingen en een druk bezet hoofd dat alle signalen van het lichaam negeerde, zorgden uiteindelijk voor een mega burn-out.

Na een stop van ruim 3 jaar zorgt muziek weer voor een frisse start. Geïnspireerd door haar belevenissen schreef Leki tal van nieuwe songs.

Op 24 april 2021 kan je een intiem concert bijwonen van Leki. Samen met Willem Heylen (gitaar) en Peter Schneider (percussie) brengt zij enkele van deze songs in een intieme setting. Dit optreden vindt plaats in het kader van de expo '100 x Congo. Een eeuw Congolese kunst in Antwerpen'.  Je kan het concert via livestream online volgen.

  • Wanneer? Zaterdag 24 april 2021, van 20 tot 21 uur.
  • Hoe? Eén uur voor de start van het optreden krijg je een link waarmee je het concert kan volgen.
  • Inschrijven? Bezorg ons je gegevens via onderstaand formulier.

Schrijf in voor het concert van Leki

In het kader van Erfgoeddag 2021.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief