Dia de los Muertos

Oproep

Individuele bezoekers

Elk jaar viert het MAS samen met vzw Fiëbre en de Ambassade van Mexico de Dia de Los Muertos of de dag van de doden. We zijn op zoek naar herinneringen.

Op de 8ste verdieping stellen we twee altaren tentoon: Het Mexicaanse altaar, gecureerd door de Ambassade van Mexico en het altaar van Antwerpen, dat elk jaar door de hand van een andere kunstenaar groeit. 

Deze altaren refereren naar de traditie in Mexico en Guatemala. Dia de Los Muertos wordt er op 1 en 2 november gevierd door kerkhoven kleurrijk te versieren en altaren op te bouwen in ieders huiskamer. De christelijke traditie van Allerheiligen wordt er gecombineerd met het veel oudere idee dat de ziel van de overledene even terugkomt. Op het altaar vinden zij eten en drinken om van de reis te bekomen en kracht op te doen voor het nieuwe jaar. Kaarsen, lichtjes, bloemen en wierook helpen de doden om hun weg terug te vinden.

 

Breng een foto of voorwerp mee dat je herinnert aan je overleden dierbare

Het MAS opent in 2018 een nieuwe expo ‘Feest’ waarin we tonen hoe mensen hun doden vieren. Jouw foto of object wordt de basis voor een nieuw werk van kunstenares Aimée Zito Lema.  Voor meer info, mail naar Lieve Willekens.  Tussen 15 en 18 uur staat een MAS-medewerker klaar voor jullie. 

Dia de Los Muertos is een samenwerking tussen Fiëbre vzw, de Ambassade van Mexico en het MAS. 

 

Praktisch

  • Dit evenement is gratis
  • Je hoeft niet te reserveren
  • 'Dia de los Muertos' wordt georganiseerd in het Nederlands en in het Spaans

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief