In het MAS vieren we elk jaar Dia de Los Muertos met twee altaren: het traditionele altaar van de Mexicaanse ambassade en het steeds groeiende Altaar van Antwerpen, opgenomen in de MAS-collectie.

Gerardo Salinas (Buenos Aires, 1973), stadsdramaturg voor de KVS, onderzoekt de twee manieren van kijken naar Latijns-Amerika. Samen met de kunstenaars Gea Zazil, Joana Rossi, Juan Carlos Bonifaz en Javier Perugachi neemt hij het publiek mee in een performatieve rondleiding in de expo ‘Kunst uit precolumbiaans Amerika’. Centraal staat de constructie van hun identiteit als Latijns-Amerikaan en Antwerpenaar. Een reis door tijd, verhalen en ruimte. 

Praktisch

  • Wat: performance / rondleiding
  • Wanneer: 25/10/2020

 

kleurig steentjestapijt op de vloer van de boulevard van het MAS

Dit steentjestapijt met een Catrina (een skelet als elegante dame) lag in oktober 2020 in de boulevard op de 8e verdieping vanwege een connectie met de stad Uriangato in Mexico in het hart van de staat Guanajuato. Ze staat bekend om haar textielproductie en -handel. Maar de stad is net zo beroemd voor de viering van de Achtste Dag van het Feest van Sint-Michaël, de Tapetes Uriangato, die jaarlijks op 6 oktober plaatsvindt. De lokale bevolking bedekt op die dag de straten met religieuze tapijten. Op deze tapijtenroute schrijdt vervolgens de processie met het beeld van Michaël. Flowers From Belgium die het tapijt uitvoerde in het MAS, helpt de bevolking jaarlijks met het leggen van de tijdelijke tapijten.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief