Funk it up

Concertreeks i.s.m. Talanton vzw

Gezinnen, Individuele bezoekers, Jongeren - Concert

Volg je muzikaal instinct tijdens een exclusief concert in de expo ‘Instinct’. Het jong talent van die avond neemt je mee op een muzikale ontdekkingstocht geïnspireerd door de beestige omgeving.
woensdag 19 december 2018 van 19:30 tot 22:00
Gezinnen, Individuele bezoekers, Jongeren

Line-up

19/12: Bleak

Bleak is de Antwerpse band rond zanger/gitarist/songwriter Jens Leysen. Samen met drie like-minded spacers brengt hij een mix van shoegaze, dreampop, grunge en alternatieve rock. Zowel live als op plaat trekt het viertal een oorverdovende wall of sound op, maar laten ze de vocals ondertussen fluisteren met een dromerige tederheid. Deze harmonieuze gezangen en trashy gitaarlijnen vloeien in elkaar over als een aquarelschilderij dat wordt overgoten met goedkope white spirit. Het resultaat is een grimmig lappendeken van verschillende lagen noise, melodie, psychedelica, feedback en catchyness. Aan het publiek om deze lagen één voor één te ontdekken.

Meer weten? Bekijk hun youtubekanaal. 

30/01: TBA

Afgelopen:
31/10: Uncle Wellington

Geslingerd tussen bezwerende pop en soul met een hiphopvibe, creëert Uncle Wellington een universum waarin hoekige drums zweterig paren met melancholische electronica. Tussen akoestische schoonheid en analoog experiment. Tussen rauwe poëzie en lieflijke waan. Het levert energieke shows op, waarin stiltes en agressie elkaar onverwacht afwisselen.

Uncle Wellington is Frie Mechele, Esther Coorevits, Sven Sabbe, Renaud Debruyne en Jonas Bruyneel.

Uncle Wellington speelde onder meer in Vooruit (Gent), De Kreun (Kortrijk), Depot (Leuven), Entrepot (Brugge), Effenaar (Eindhoven, NL), MEZZ (Breda, NL), New Cross (Londen, UK), The Exchange (Keighley, UK).

28/11: Studenten Jazz Conservatorium Antwerpen: Breathing #36

Op het eerste Jazz Forum, in 2013 georganiseerd door Jazz Lab Series en Muziekcentrum Vlaanderen, kwam naast de behoefte aan meer podiumplaatsen voor jong talent ook de nood aan een broedplaats voor creatieve musici tot uiting. Deze vraag sluit naadloos aan bij het profiel van de jazzopleiding van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen die zich onderscheidt door het aanbieden van praktijkgericht onderwijs op maat van elke student en door de banden die de opleiding heeft met internationaal gerenommeerde jazzartiesten, -podia en –festivals.

Via het project ‘Breathing’  ondersteunt de jazzafdeling van het  Conservatorium Antwerpen studenten artistiek en logistiek in hun zoektocht naar hun eigen muzikale  persoonlijkheid. Onder leiding van gevestigde namen als Kurt Van Herck, Nic Thys en Ben Sluijs die als coach optreden, krijgt nieuw aanstormend talent de kans om een aantal keer per jaar twee weken lang intensief te repeteren. Deze intense, creatieve zoektocht resulteert telkens in één of meerdere concerten op de Vlaamse jazzpodia waarbij de luisteraar zowel uitgedaagd als verrast  zal worden.

Praktisch?

  • Wanneer: 31 oktober, 28 november, 19 december en 30 januari om 19.30 uur
  • Prijs: 5 euro (prijs tot museumbezoek inbegrepen)
  • De concerten gaan door in de expo ‘Instinct’ op de derde verdieping

Koop hier jouw tickets

Talanton vzw?

Talanton richt zich op het ondersteunen en ontwikkelen van cultureel talent. Elk jaar in februari organiseren ze ‘Jazz in ’t MAS’, maar ze ondersteunen ook andere projecten zoals ‘Girls on film’ en ‘Woordenschat’. Meer weten? Neem een kijkje op hun Facebookpagina

Meld je aan voor onze nieuwsbrief