Het MAS doet mee met Museumnacht

Individuele bezoekers, Kinderen - Evenement

Het MAS stelt tijdens de Museumnacht opnieuw zijn deuren open. Kom en beleef de expo's 'Feest!' en 'Le Corbusier. Linkeroever & Chandigarh' eens op een andere manier.
zaterdag 03 augustus 2019 tot zondag 04 augustus 2019 van 19:00 tot 01:00
Individuele bezoekers

De expo's 'Feest!', 'Le Corbusier. Chandigarh - Linkeroever' en 'Tijdreis' zijn doorlopend te bezoeken. De volgende activiteiten maken er een extra speciale avond van:

MASafari - doorlopend van 19u - 01u - Feest!

Niets leuker dan in het MAS op expeditie gaan, omdat het er wemelt van de dieren. In de tentoonstelling Feest! tref je rare dolfijnen en feestelijke olifanten aan. Wie goed kijkt zal zeker nog meer beesten ontdekken. Ga op speurtocht in het museum samen met je (groot)ouders. Voor kinderen van 5 tot 10 jaar.
 

Atelier Droomstad - doorlopend van 19u tot 23u - Le Corbusier. Chandigarh - Linkeroever

Hoe ziet jouw droomstad eruit? Is het een stad vol iglo’s of een groot paleis waarin iedereen samenwoont? Wil je dat er overal bomen staan om in te klimmen of verkies je een ijsjeskraam op elke hoek? Laat je inspireren door de bekende architect Le Corbusier en bouw met verschillende materialen en heel veel fantasie jouw stad van de toekomst. Zowel voor kinderen als volwassenen.
 

Speedrondleiding - start om 19u, 20u, 21u, 22u, 23u en 00u - Le Corbusier. Chandigarh - Linkeroever

Maak in 30 minuten kennis met de architect Le Corbusier en wissel van gedachten over zijn visie versus het hedendaagse leven in Chandigarh en Linkeroever.
 

New narrative tour - 20u30 en 22u30 - Feest!

Tijdens een new narrative tour geven mensen van buiten het museum een rondleiding waarbij zij hun visie geven op wat ze zien. Zanger en theatermaker Jaouad neemt je op sleeptouw. Onderwerpen als gender, religie, cultuur en seksualiteit hebben hem altijd al gefascineerd. Als artiest vindt hij het belangrijk om die onderwerpen niet van elkaar te isoleren, maar juist met elkaar te verbinden.
 

Concert Young B - 21u - Le Corbusier. Chandigarh - Linkeroever

Na een zware rugblessure moest Horna Masanka zijn carrière als voetballer (op nationaal niveau) opgeven. Maar al snel vond hij een tweede passie als songschrijver en rapper. Voor de expo ‘Le Corbusier. Linkeroever –Chandigarh’ maakte hij een sound met een positieve boodschap. Samen met jongeren van linkeroever brengt hij een live performance in het MAS. 
 

Alors on Danse! - 21u30 - Feest!

Dansorgels zijn vernuftige automaten die mensen aan het dansen zetten. Ze zijn een typisch Belgisch fenomeen. Vanaf 1900 waren ze enorm populair in Antwerpen en Brussel. In de tentoonstelling Feest! wordt de traditie hernomen. Kom luisteren of dansen.
 

Drag queen Zarina en drag Kin Diana Fleish - 00u - Feest!

In de expo Feest! vertelt het MAS meer over de Antwerp Pride. Een kleurrijk jaarlijks meerdaags evenement met verschillende activiteiten. Speciaal voor deze tentoonstelling zijn er drie documentaires gemaakt waaronder ‘Miss Travestie’. Tijdens museumnacht nodigen we drag queen Zarina en de enige drag king in Antwerpen en omgeving: Diana Fleisch uit voor een optreden.

Tickets en het volledige programma: http://www.museumnacht.be/

Meld je aan voor onze nieuwsbrief