Kiezen tijdens Erfgoeddag

Schrijf je in voor een eigenzinnige rondleiding

Evenement

Thema van de Erfgoeddag dit jaar is 'Kiezen'. Het MAS nodigt je uit voor een smaakexperiment. En de museumdirecteur, een gids en enkele jongeren van de 'Mas in Jonge Handen'-crew serveren je hun eigenzinnige keuze van objecten. Welke liggen hen nauw aan het hart?
zondag 22 april 2018 van 10:00 tot 18:00
Gezinnen, Individuele bezoekers, Jongeren, Kinderen

Smaakexperiment

Als je proeft, wat proef je dan? Waar kies je voor? Proeft bier anders bij het horen van je lievelingsmuziek of niet? Felipe Reinoso Carvalho, experience designer en onderzoeker aan de KU Leuven, doet een smaakexperiment in de vaste expo 'Antwerpen à la carte'. Hij laat je gratis proeven van Belgische specialiteiten en vraagt in ruil om smaken te raden.

  • In samenwerking met KU Leuven
  • Gratis, doorlopend op de vijfde verdieping van het MAS, in de expo 'Antwerpen à la carte'
  • Voor: volwassenen

De keuze van Marc Telders, MASgids

Marc is gids van het eerste uur en een rasechte verhalenverteller. Dat hij uit een bakkersnest stamt, is alvast een van de boeiende verhalen uit de expo ‘Antwerpen à la carte’. Met of zonder zijn camera: Marc kijkt, denkt en vertelt in beelden. In combinatie met een passie voor Antwerpen, haar geschiedenis én toekomst levert dat wonderlijke gesprekken op met de groep die hij rondleidt.

De keuze van William, Maxim en Yvette van MAS in Jonge Handen

William, Maxim en Yvette zijn al enkele jaren fervente jongerenambassadeurs van het MAS. Deze prille twintigers van de 'MAS in Jonge Handen'-crew nemen je op sleeptouw door hun meest geliefde museumzalen, onthullen hun favoriete plekjes en vertellen over de meest inspirerende collectiestukken. Het MAS door jonge ogen dus.

De keuze van Marieke van Bommel, directeur MAS

Marieke van Bommel staat al drie jaar enthousiast aan het hoofd van het MAS en maakt zo haar tienerdroom waar: museumdirecteur worden. In een exclusieve rondleiding laat ze zien waar haar passie vandaan komt en waarom ze het MAS zo indrukwekkend vindt. Een hoogst persoonlijke keuze van objecten en verhalen, doorheen de collectie van het MAS.

Meer weten over de Erfgoeddag?

www.erfgoeddag.be

Meld je aan voor onze nieuwsbrief