De ene vreest ervoor, de andere streeft ernaar. Voor sommigen is het een einde. Voor anderen een begin. Leven en dood zijn nauw met elkaar verbonden. Hoe sta je zelf tegenover de dood? En welke mythes zijn voor jou nog een geheim? Ontrafel samen met een gids enkele grote levensvragen.

Filosofische levensvragen en de overgang naar de nieuwe wereld

Nu met vernieuwde opstelling van de Religies van het Boek

Het geloof in het leven na de dood is een erg persoonlijke zaak. In de expo 'Leven en Dood' maak je kennis met de wereldwijde verscheidenheid aan zingeving en de intense behoefte aan het beleven van rituelen overal ter wereld.

Op de 7e verdieping laten we goden en mensen aan het woord. Ontdek de veelheid aan belevingen van leven en dood. Van het oude Egypte, over de Afrikaanse voorouderbeleving, de ideeën van reïncarnatie en Karma in hindoeïsme, boeddhisme en jainisme tot het Vrijzinnig humanisme, dat streeft naar een goed en zinvol (samen)leven.

De gids legt een extra focus op de Religies van het Boek: jodendom, christendom en islam. In de Thora, Bijbel en Koran openbaart God zich aan de mens. Hoe brachten en brengen gelovigen dit alles in beeld? Centraal in de opstelling staat Jeruzalem, een heilige stad voor de drie religies.

Praktische info

  • voor wie: volwassenen
  • duur: 1,5 uur
  • max. 20 personen per gids
  • talen: NL/FR/EN, andere talen op verzoek
  • prijs: € 85 gids + € 20 administratiekost + toegang tot museum

Reserveren

Gegidste rondleidingen en groepsbezoeken zijn op dit ogenblik nog niet mogelijk.

Een gids reserveer je via het platform Experience Antwerp:

Reserveer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief