MAS-tour voor blinden en slechtzienden

Interactieve rondleiding in groep

Raak voorwerpen aan, ruik aan geurvitrines en ontdek geluidsfragmenten. De verhalen en collecties van het MAS zijn ook toegankelijk voor blinden en slechtzienden. Terwijl je voelt, ruikt en luistert, vertelt een ervaren gids je alle fijne verhalen en anekdotes die je nog niet wist over het MAS.

Scheepvaart en filosofische levensvragen

Antwerpen is een stad aan een stroom met een haven. Dat zorgt al eeuwen voor ontmoeting en uitwisseling. Het MAS verzamelt de sporen van deze uitwisseling en vertelt er nieuwe verhalen over.
Tijdens de rondleiding voor blinden en slechtzienden ontdek je het MAS-gebouw en bezoek je 2 expo’s: Wereldhaven en Leven en Dood

Beleef de geschiedenis van de Antwerpse haven en de scheepvaart opnieuw in de expo Wereldhaven. Mensen, goederen en culturen komen en varen op en af.
In de expo Leven en Dood maak je kennis met de wereldwijde verscheidenheid aan zingeving en de intense behoefte aan het beleven van rituelen overal ter wereld. Je eindigt met een klim naar het dak waar je je even op de top van de wereld waant.

Bezoek de andere museumzalen nog gerust na de rondleiding. Je ticket blijft de hele dag geldig.

Tip: Onze zalen zijn vrij donker, neem daarom gerust een lampje mee.

Praktisch

Wil je liever een individueel bezoek brengen? Dan zijn er drie mogelijkheden. 

  • Download hier de gesproken MAS-tour (audio). Aan de balie van het museum is deze ook gratis beschikbaar op een micro SD-kaart of een cd die je in een Daisyspeler kunt afspelen.
  • Download de geschreven MAS-tour (pdf).
  • Doe-het-zelf-pakket: In het MAS kunnen blinden en slechtzienden objecten betasten, ruiken aan de geurvitrines en luisteren naar diverse audiofragmenten. Een pakket voor jou en je begeleider, waarmee je de wandelboulevard en de themazalen ‘Wereldhaven’ en ‘Leven en dood’ bezoekt. Download de handleiding begeleider

Prijs

  • toegangsprijs: € 5 per persoon (gratis toegang voor de begeleider)
  • prijs per gids: € 85 (Maximum 7 deelnemers + begeleiders)

Opgelet: met ingang van 1 januari 2020 bedraagt de prijs per gids € 95 + € 5 administratiekosten

Reserveren

Visit Antwerpen
tel 03 338 95 30
tickets@visitantwerpen.be

Meld je aan voor onze nieuwsbrief