Masterclass "shibori"

voor volwassenen en jongeren (14+)

Gezinnen, Individuele bezoekers, Jongeren - MASTERCLASS

Dompel je onder in de eeuwenoude Shibori traditie, een Japanse techniek voor het verven van stoffen met een patroon. Deze masterclass is een initiatief van MoMu n.a.v. de bruiklenen voor de Cool Japan expo.
zaterdag 01 februari 2020 tot zondag 02 februari 2020 van 09:30 tot 17:30
Individuele bezoekers

Shibori is één van de oudste indigo verftechnieken in Japan. De stof wordt gevouwen, afgebonden, verdraaid, tussen blokken geklemd of vastgenaaid om bepaalde delen voor de kleurstof onbereikbaar te houden waardoor er bijzondere patronen en kleureffecten ontstaan.

In deze tweedaagse masterclass is er ruimte voor experiment en veel aandacht voor techniek. Op de eerste dag maak je proeven met afbindtechnieken en met kleuren in het natuurlijk indigo verfbad. De tweede dag kan je met de aangeleerde Shibori technieken aan de slag om een sjaal naar keuze te maken.

De middagpauze is voorzien tussen 12h30 en13h30. Er zijn meerdere lunchmogelijkheden in het MAS en in de nabije omgeving.

Lieve Jacob (atelier Bluefingers) is textielkunstenaar en -docent gespecialiseerd in plantaardig verven en Shibori. Ze volgde lessen en workshops bij internationaal erkende textielkunstenaars en -docenten en reisde de wereld rond om zich verder te verdiepen in traditionele verftechnieken. Het werken met textiel is voor haar evengoed het bewaren en doorgeven van een stukje patrimonium dat eeuwen geleden als kostbaarder dan goud werd beschouwd en niet mag verloren gaan.

Praktisch

Wanneer: z, telkens van  tot 
Prijs:

  • € 100 MoMu+Friends
  • € 110 tot en met 25 jaar
  • € 120 normaal

Prijs inclusief materialen, water, koffie, thee en bezoek aan de Cool Japan expo.
Heb je zelf nog buizen, flessen, plankjes, plaatjes, blokjes? Dan mag je dat altijd meebrengen.

Boek een ticket

Annuleren met terugbetaling tot 30 dagen voor de dag waarop het atelier plaatsvindt. Het is altijd mogelijk om deelname over te dragen aan een ander persoon. Neem in dit geval contact op met friends@momu.be.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief