Met de klas naar de expo 'Le Corbusier. Chandigarh - Linkeroever'

voor de derde graad secundair onderwijs

Secundair onderwijs - Rondleiding

Hoe gebruiken bewoners een stad nadat de architect is vertrokken? De leerlingen gaan samen met een gids op onderzoek uit. Aan de hand van plannen, foto’s en veel hedendaagse filmbeelden ontdekken ze hoe bewoners vandaag leven in een bedachte stad en maken ze kennis met de achterliggende visie van de bekende modernistische architect Le Corbusier.

Le Corbusier (1887-1965) geloofde als stedenbouwkundige dat een stad het leven kon verbeteren door hoe ze was gebouwd. Hij maakte plannen voor Antwerpen-Linkeroever, die nooit werden uitgevoerd, maar hij bouwde wel een hele nieuwe stad in Chandigarh (India).

De gids wijdt de leerlingen in, in de ideeën van Le Corbusier, schetst de ontwikkeling van Chandigarh en laat hen vervolgens vrij door haar straten flaneren met de documentaire van Christian Barani. Daarna vertelt de gids meer over de wedstrijden voor Linkeroever en neemt hen mee door ‘Europark’: een modernistische hoogbouwwijk in een groene omgeving, met veel lucht, licht en ruimte.

Tot slot wisselen de leerlingen van gedachten over de visie van Le Corbusier versus het hedendaagse leven in Chandigarh en Linkeroever. 

Praktisch

  • Voor wie: leerlingen van de derde graad secundair onderwijs
  • Duur: 1,5 uur
  • Taal: NL

Lees voor het bezoek de praktische richtlijnen voor scholen.

Prijs

  • Toegang tot het museum is gratis voor schoolgroepen. Je reserveert tickets online of krijgt ze aan de balie de dag zelf.
  • Prijs per gids (max. 15 leerlingen per gids max. 2 groepen tegelijkertijd): € 75 euro + € 5 administratiekosten

Reserveren

Reserveer een gids minstens drie weken vooraf bij Visit Antwerpen, via tickets@visitantwerpen.be, of tel. +32 (0)3 338 95 30 (van maandag tot vrijdag van 9 tot 16 uur).

Meld je aan voor onze nieuwsbrief