Met een groep naar de expo 'le Corbusier. Chandigarh - Linkeroever'

Groepen - Rondleiding

Hoe gebruiken bewoners een stad, nadat de architect is vertrokken? En wat heeft de Antwerpse Linkeroever te maken met de Indische stad Chandigarh? In deze rondleiding ontdek je samen met een gids hoe bewoners vandaag leven in een bedachte stad en leer je de achterliggende visie van de bekende modernistische architect Le Corbusier kennen.

Le Corbusier (1887-1965) geloofde als stedenbouwkundige dat een stad het leven kon verbeteren door hoe ze was gebouwd. Hij maakte plannen voor Antwerpen-Linkeroever, die nooit werden uitgevoerd, maar hij bouwde wel een hele nieuwe stad in Chandigarh (India).

De gids wijdt je in in de ideeën van Le Corbusier, schetst de ontwikkeling van Chandigarh en laat je vervolgens vrij door haar straten flaneren, met de documentaire van Christian Barani. Daarna vertelt de gids meer over de wedstrijden voor Linkeroever en neemt je mee door ‘Europark’: een modernistische hoogbouwwijk in een groene omgeving, met veel lucht, licht en ruimte. Samen wissel je van gedachten over de visie van Le Corbusier versus het hedendaagse leven in Chandigarh en Linkeroever.

Praktisch

  • Voor wie: volwassenen
  • Duur: 1,5 uur
  • Max. 20 personen per gids
  • Rondleiding beschikbaar in NL/FR/EN/DE, andere talen op verzoek.

​Prijs

​Reserveren

Reserveer een gids minstens drie weken vooraf via Visit Antwerpen, tickets@visitantwerpen.be, of tel. +32 (0)3 338 95 30 (van maandag tot vrijdag van 9 tot 16.00 uur).

Rondleiding Linkeroever

Wil je graag een begeleide rondwandeling maken door de  modernistische hoogbouwwijk Antwerpen-Linkeroever? Dat kan met de Expeditie De Stad vzw. Lees meer op https://www.expeditiedestad.be/nl/stadsverkenningen/linkeroever 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief