Van oktober 2019 – juni 2020 organiseren kunstenaar Hans Bossmann en kunstenorganisatie De Veerman een aantal openbare ateliers in Antwerpen: ‘United Objects’. In de ateliers krijgen geïnteresseerden een voorwerp uit de Collectie Kruithof. Ieder neemt dat mee naar huis om er een tekening op te maken, of tekent ter plekke. Alle Kruithofvoorwerpen worden in een reünie in het MAS tijdelijk samengebracht.

Om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan en risicogroepen te beschermen is het MAS gesloten, alvast tot en met 5 april 2020. Alle evenementen in het museum tot eind april worden geannuleerd. Bezoekers die een ticket gekocht hebben, krijgen een persoonlijk bericht. Voor sommige evenementen wordt onderzocht of er een nieuwe datum kan worden vastgelegd.

 

Reunie der dingen

Op 4 april brengen alle tekenaars hun betekende Kruithofvoorwerp mee naar het MAS. Samen met Hans Bossmann richten zij een pop-up tentoonstelling in op de wandelboulevard en hebben de gelegenheid om de andere voorwerpen te bekijken en ervaringen uit te wisselen. Na afloop van de tentoonstelling neemt iedereen het eigen Kruithofvoorwerp (of een andere) mee om het ergens buiten op een goede plek achter te laten. Daar kan het door voorbijgangers gevonden worden en begint het aan een nieuwe, onbekende toekomst. 

Praktisch

  • Op de 2e verdieping van het MAS, op de wandelboulevard
  • Gratis te bezichtigen
  • 10 u.: start  - opbouw pop-up tentoonstelling door de deelnemers
    11 u.: openingswoord door Cathy Pelgrims, publiekswerking MAS en Hans Bossmann, kunstenaar
    12 u.: slot - de voorwerpen worden meegenomen en ergens in de stad achtergelaten

In het Kijkdepot kan je de expo 'Dingen' gaan bekijken, waarin Guy Rombouts en Benjamin Verdonck een deel van de collectie Kruithof herschikken.

Meer informatie over United Objects: https://unitedobjects.org 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief