De leerlingen ontdekken de expo 'Antwerpen à la carte' via de visible thinking-methode. Samen met een gids bezoeken ze de expo en leren ze kritisch na te denken over hoe eten een spoor nalaat in de stad.

Interactieve rondleiding in Antwerpen à la carte

Jongeren groeien vandaag meer dan ooit op in een verstedelijkte samenleving. Wereldwijd woont de helft van de bevolking in een stad. Hoe slagen steden erin om hun inwoners te eten te geven? Zonder landbouw of veeteelt in de stad worden in Antwerpen alleen al dagelijks meer dan 1,5 miljoen ontbijten, middagmalen en avondmalen klaargemaakt. Waar komt dat eten vandaan? Hoe komt het terecht op ons bord? En waar blijven we met al het afval: de verpakkingsresten, maar ook de voedseloverschotten en onze eigen uitwerpselen?

De leerlingen ontdekken samen met een gids hoe eten een spoor nalaat in de stad. Een spoor dat vertrekt ergens ter wereld op het platteland, door de haven en toegangswegen, door vlieten en waterwegen, op markten en supermarkten, langs cafés, herbergen, restaurants en snackbars. 

Aan de hand van de leermethode visible thinking wordt de nieuwsgierigheid van de leerlingen geprikkeld. Deze leermethode is er op gericht de leerlingen langer te laten kijken en kritisch te laten nadenken.

Praktisch

Schoolgroepen zijn altijd welkom in het MAS, met of zonder gids. Reserveer wel vooraf, want bij grote drukte kunnen schoolgroepen zonder reservatie geweigerd worden.

Prijs

  • Toegang tot het museum is gratis voor schoolgroepen. Je reserveert tickets online of krijgt ze aan de balie de dag zelf.
  • Prijs per gids (max. 15 leerlingen per gids, max. 2 groepen tegelijkertijd): € 85  + € 5 administratiekost 

Reserveren

Voorlopig kunnen er geen klasbezoeken plaatsvinden.

Een gids reserveer je via het platform Experience Antwerp:

Reserveer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief