Stadskinderen en opgroeien in hoogbouw

Individuele bezoekers - Lezing

Steeds meer kinderen groeien op in de stad. Stedelijk gezinsleven blijkt zowel opwindend als vermoeiend.
dinsdag 11 juni 2019 van 20:00 tot 21:00
Individuele bezoekers

Lia Karsten is sociaal geografe en hoofddocent aan de Universiteit van Amsterdam. Ze publiceerde in 2016 het boek 'De nieuwe generatie stadskinderen. Ruimte maken voor opgroeien'.

Steeds meer kinderen groeien op in de stad. Stedelijk gezinsleven blijkt zowel opwindend als vermoeiend. Het boek laat op basis van gedegen onderzoek en persoonlijke verhalen zien hoe kinderen de stad gebruiken, welke plekken ze mijden en waar ze graag komen. Lia Karsten deed ook onderzoek naar jonge gezinnen in de hoogbouw van Hong Kong en deelt haar ervaringen hierover in de lezing.

B.L.O.K. is een onderzoek van de HoGent naar de betekenisgeving, leefbaarheid en ontplooiingskansen voor kinderen en tieners in de context van hoogbouw. Als eerste case werd Europark op Linkeroever onderzocht. De onderzoekers peilden bij de kinderen en tieners die in deze blokken wonen naar hoe zij het opgroeien en leven in de wijk ervaren. 

De lezing wordt afgesloten door discussie en debat met de stadsbouwmeester Christian Rapp, over welk soort woonomgevingen we nodig hebben om ook de jongste bewoners van de stad tevreden te stellen.

Praktisch

Stadskinderen en opgroeien in hoogbouw

Lezing door Lia Karsten en B.L.O.K. op 11 juni 2019

  • Locatie: tentoonstellingszaal op de 3e verdieping van het MAS
  • Toegang gratis
  • Maximaal 60 personen
  • Nederlands gesproken

Timing:

  • 19.30 uur: deuren open
  • 20-21 uur: lezing
  • 21-22 uur: mogelijkheid tot bezoek van de expo

Reserveren:

Koop een ticket online

Meld je aan voor onze nieuwsbrief