Wie de roodbruine gevels van het MAS al eens goed heeft bekeken, merkte misschien al op dat er glanzende aluminium handjes hangen.

De keuze voor het symbool van de hand is er natuurlijk niet zomaar: ons museum vertelt het verhaal van Antwerpen in de wereld en de wereld in Antwerpen. Het vertelt hoe mensen van overal hun handafdrukken hebben achtergelaten in onze stad en hoe mensen van hier hetzelfde deden op andere plaatsen. Daarnaast is de hand ook het symbool van Antwerpen met de legende van Brabo en Antigoon. 

Buiten de symbolische waarde van deze Handjes, zijn ze ook een aandenken aan mecenassen die tijdens de bouw het MAS een handje geholpen hebben. Geïnteresseerden konden met een gift van minstens 1000 euro ons museum helpen en daarvoor kregen ze o.a. een hand aan de muur

In het totaal is er plaats voor een 3000-tal handjes. Daarvan zijn er nu een duizendtal geschonken. In het MAS en op onderstaande pdf vindt u een overzicht van alle sponsors terug en welk handje van wie is.

Handjes_gevel_MAS_.pdf

Interesse om het MAS te steunen en ook nog uw handje aan onze gevel toe te voegen? Neem dan contact op met handjes@antwerpen.be

Meld je aan voor onze nieuwsbrief