Nu het MAS gesloten is, zetten we volop in op de digitale ontsluiting van het museum.
Voor kinderen

We zetten regelmatig filmpjes met vertellingen, doe-opdrachten en knutselwerkjes online.

Met dit instructiefilmpje teken je binnen de kortste keren je eigen manga figuurtjes.
Tijdens Kinderdag in Japan (5 mei) worden er vaandels in de vorm van koikarpers gehangen. Met dit instructiefilmpje maak je zelf zo'n karpervlag.
In het MAS ontdek je heel wat wonderlijke beelden van dieren uit allerlei landen. Maak zelf fabeldieren met een tekenboekje, enkele potloden en een schaar.
Luister naar de avonturen van de Antwerpse boerenjongen en zijn trouwe hond Patrasche, verteld met een kamishibai, een Japans vertelkastje.
Wie is eigenlijk die 'Lange Wapper'? En waar komt zijn naam vandaan? Het verhaal begint bij boer Peerjan in Wilrijk die een kindje vindt tussen de kolen.
We tonen je de leukste schilderijen en voorwerpen uit de expo 'Antwerpen à la carte'. En we hebben enkele plezante doe-opdrachtjes voor jou.
Digitaal bezoek

Stap de virtuele wereld van het MAS binnen en neem vanuit je stoel een kijkje in onze museumzalen.

Laat je meevoeren door enkele wereldwijde feesten.
We volgen het spoor van voedsel door onze koekenstad. Volg je mee?
verschillende scheepsmodellen staan opgesteld in de expo
Neem een digitale duik in de geschiedenis van een van de grootste havens ter wereld.
Elke cultuur probeert een antwoord te vinden op de grote levensvragen. Dat komt onder meer tot uiting in objecten, verhalen en religies. Maak een virtuele reis langs verschillende continenten.
Foto binnenkant zaal Kunst uit Precolumbiaans Amerika
Werp een blik op precolumbiaanse voorwerpen in goud, jade, steen, textiel en schelp, afkomstig uit de wereldberoemde collectie van Dora Janssen-Arts .
Luisterverhalen en andere podcasts
bezoeker die luistert naar een verhaal
Luister naar enkele MAS-verhalen. Over reuzen, goden en Chinezen. En over indianen en groentjes. Luister in je kot, met onze pod.
Baudoin Mena en Nadia Nsayi zitten tegenover elkaar aan tafel met een microfoon
Doctoraalstudent Baudouin Mena en podcastmaker Alexi De Greef slaan de handen in elkaar om verschillende podcasts te maken rond de expo '100 x Congo'
Scholenaanbod
Jongeren in de expo Feest
Voor het secundair onderwijs
Omdat we tijdelijk geen bezoekers mogen ontvangen, is de klassieke gegidste rondleiding in de expo '100 x Congo' vervangen door een digitaal pakket. Leerkrachten gaan met hun klas in korte interactieve filmpjes virtueel op stap met een gids. Daarna kunnen de leerlingen aan de slag in de workshop. De begeleidende leerkracht krijgt duidelijke instructies en materiaal mee.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief