Erfgoeddag 2021 ziet er dit jaar een beetje anders uit. Heel wat activiteiten in de musea kunnen niet plaatsvinden omdat de huidige coronamaatregelen dit niet toelaten. Ook in het MAS. Jouw gezondheid en die van onze medewerkers blijven toch het belangrijkste.

Maar ook in deze moeilijke tijd waarin weinig kan, blijft het een uitgelezen moment om erfgoed in de kijker te zetten. Daarom is de toegang tot het museum op zaterdag 24 en zondag 25 april 2021 gratis. Reserveer online een ticket voor een bezoek. Kies voor de vaste collectie of de tijdelijke expo '100 x Congo. Een eeuw Congolese kunst in Antwerpen.'

Tickets

Ticket Erfgoeddag
100 x Congo
Ticket Erfgoeddag
Vaste collectie

Activiteiten

 • Havenkranen voor het voetlicht
  De havenkranen draaiden jarenlang dubbele shifts in de haven, maar zijn vandaag op rust. De sfeer van de Scheldekaaien in volle bedrijvigheid keert nu voor één avond terug. Wandel op zaterdagavond met je bubbel langs de uitzonderlijk verlichte havenkranen.
 • Concert Leki
  Op zaterdag kan je een intiem concert bijwonen van de Belgisch-Congolese artieste Karoline Kamosi, beter bekend als 'Leki'. Het concert, in het kader van de expo '100 x Congo. Een eeuw Congolese kunst in Antwerpen' kan je online volgen. Het concert is gratis, maar schrijf je vooraf in.
  Schrijf in voor het concert van Leki

 • Afrikaanse storytelling
  Nyanchama Okemwa groeide op in Kenia en koestert warme herinneringen aan de verhalen die haar grootmoeder vertelde. Nyanchama vertelt een aantal spannende verhalen die je niet snel zal vergeten. Zondag 25 april, voor kinderen van 6 tot 12 jaar . Deelname is gratis, maar schrijf je vooraf in.
  Schrijf je hier in voor de Afrikaanse storytelling

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief