Elke klas vindt zijn ding in het grote aanbod van het MAS. Er zijn activiteiten voor wie Antwerpen en de haven beter wil leren kennen, maar ook voor ware wereldburgers valt er veel te beleven. De leerlingen zoeken zelf de waarheid achter de eigenaardigheden van de Antwerpenaars.
Doe-het-zelf rondleidingen
Doe-het-zelf
leerlingen lager onderwijs
Het MAS biedt leerkrachten de mogelijkheid om zelf rondleidingen te geven in de expo ‘Leven en dood’. Via een pakket met opdrachtenkaarten ontdekken de leerlingen de expo.
Ateliers
Atelier
Voor de 3de kleuterklas en het 1ste leerjaar
We stappen samen het vliegtuig op voor een wereldreis. Als kleine globetrottertjes gaan de kinderen op zoek naar allerlei figuren. De ene al beter verstopt dan de andere.
Atelier
Voor de eerste graad lager onderwijs
Leerlingen gaan op ontdekkingstocht in de expo 'Antwerpen à la carte'. Daarna gaan ze zelf creatief aan de slag in het atelier en bouwen ze een heerlijke stad van voedsel.
Atelier
Van het 2de tot het 6de leerjaar
De kinderen gaan opzoek naar bijzondere dieren uit Midden- en Zuid-Amerika. Daarna laten ze hun fantasie de vrije loop en ontwerpen ze een hun eigen fantasiedier!
Atelier
Voor het 3e, 4e, 5e en 6e leerjaar lager onderwijs
Een rondleiding, gekoppeld aan een atelier waar verschillende feesten op een creatieve manier verwerkt worden met o.a. drama en toneel. Deze activiteit is ook geschikt voor kinderen met een andere taalachtergrond.
Voor leerkrachten
Rondleiding
Maak erfgoed fascinerend voor kinderen en jongeren.
Zie ook
meisje zit op haar knieën en kijkt naar een tablet
In december 2020 opende het vernieuwde Portopolis naast het MAS. Dit is dé plek om op een speelse manier de haven te ontdekken. Breng een gratis klasbezoek en dompel je onder in de boeiende wereld van de haven.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief