Het MAS is open! Breng ons gerust terug een bezoekje, maar hou wel rekening met de verschillende voorzorgsmaatregelen. Lees ze aandachtig: mas.be/coronavirus.
Vanaf 11 juli is het dragen van een mondmasker verplicht in het museum.

Nu te zien:
Verlengd tot 10/08
De expo 'Cool Japan' neemt je mee in de wereldwijde fascinatie voor Japanse beeldcultuur met iconen zoals Hello Kitty, samoerai, griezelige yokai en robots.
Expo
Guy Rombouts en Benjamin Verdonck herschikken Jaap Kruithof
De Belgische filosoof Jaap Kruithof verzamelde alledaagse dingen die anderen meestal niet bewaren. Een deel van zijn collectie krijgt een nieuw leven dankzij het beeldend werk van Guy Rombouts en Benjamin Verdonck.
Expo
V-bommen op Antwerpen, 1944-1945
In het paviljoen van het MAS kun je zien waar V-bommen in Antwerpen zijn gevallen en welke littekens ze hebben nagelaten. Deze focus-expo past in de voorbereiding van de expo over WOII die opent in 2023.
Expo
125 jaar Compagnie Maritime Belge
De wandelboulevard staat dit jaar in het teken van het maritieme karakter van onze havenstad. Vanaf 18 mei siert het werk van de Duitse fotograaf Dirk Brömmel de lichtbakwanden.
Mini-expo
Antwerpen olympische stad
De Olympische Spelen van 1920 in Antwerpen waren een krachttoer om te organiseren én ze bleken baanbrekend te zijn. Bekijk in deze presentatie onder meer affiches, foto's en trofeeën.
Binnenkort:
Foto van een grafbeeld (fumani / denker). Kongo volken. Ongedocumenteerde beeldhouwer, Kongo volken. Noord-Angola/Dem. Rep. Congo. Steatiet. Voor 1920. Aankoop kunsthandelaar Henri Pareyn, 1920
Verwacht
Een eeuw Congolese kunst in Antwerpen
100 x Congo zet honderd blikvangers in de kijker. Welke verhalen schuilen er achter de objecten? Hoe zijn ze hier beland? Wat was hun betekenis voor Congolese volken? Vanaf 2 oktober te zien in het MAS.
Te doen:
Het MAS is allesbehalve een klassiek museum. Het verhaal van het MAS is er een van en voor elke bezoeker. Hier krijg je een overzicht van alle MAS-activiteiten, van rondleidingen tot workshops en evenementen.
Uitgelicht:
Uitgelicht
Om deze uitzonderlijke coronaperiode te documenteren en later te kunnen herinneren, vragen het MAS en het Stadsarchief om nu objecten zoals spandoeken, affiches, filmpjes ... te schenken.
Afbeelding van een radio-ontvanger van de weerstand
Uitgelicht
Het MAS roept jouw hulp in. Heb jij of je familie de oorlog in Antwerpen meegemaakt? Kan je je verhaal, foto’s of voorwerpen met ons delen?
Plan je bezoek
Praktische info
Omdat we het welzijn van onze bezoekers en medewerkers erg belangrijk vinden, zorgen wij voor een veilig en ontspannend museumbezoek. Maar we vragen je wel om enkele maatregelen in acht te nemen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief