Ook pedagogisch staat het MAS sterk. Het museum heeft speciaal voor scholen rondleidingen op maat uitgewerkt. Zo kunnen leerlingen begeleid en op een interactieve manier het MAS beleven.

Elke verdieping heeft haar eigen rondleidingen en ateliers. Je kiest zelf wat het beste past bij de leerlingen. Naast rondleidingen voor kinderen en jongeren is er ook een leuk aanbod voor het volwassenenonderwijs en kan het MAS een ideale verruiming vormen voor de lerarenopleiding.

Reserveer vooraf

Schoolgroepen zijn altijd welkom in het MAS, met of zonder gids. Reserveer wel vooraf, want bij grote drukte kunnen schoolgroepen zonder reservatie geweigerd worden. Bekijk hieronder ook even de museumregels.

Toegang tot het museum is gratis voor schoolgroepen. Bij een rondleiding met gids, is enkel de gids betalend. Tickets reserveren zonder gids doe je hier:

Tickets

Een gids reserveer je bij Visit Antwerpen:

  • aan de balie (geopend van maandag tot zondag van 10 tot 17 uur);
  • telefonisch via 03 338 95 30 (van maandag tot vrijdag van 9 tot 16 uur);
  • via e-mail tickets@visitantwerpen.be.

Gratis met de klas naar het MAS? Dat kan dankzij dynamoOPWEG. Wat je daarvoor moet doen, lees je op de website van cultuurkuur.be.

Doe-het-zelf-bezoek

Voor leerkrachten die graag zelf hun klas rondleiden, werden enkele doe-het-zelfpakketten uitgewerkt. 

Reserveer de gratis tickets voor je bezoek vooraf via de webshop:

Tickets

Studenten NT2 of Inburgering?

Kom je met studenten NT2 of een inburgeringsklas, dan heeft de groep ook gratis toegang. 

Laat je rondleiden door een gids

Gidsen staan paraat om kleuters, leerlingen van het lager en secundair onderwijs en zelfs volwassenen op een boeiende en leuke manier te begeleiden door de MAS-collectie. Een overzicht: 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief