glazen kruikjes met gebroken hals
Publicatie van een bijzondere collectie
De collectie Antiek glas is een van de verborgen juweeltjes van het MAS. Over deze collectie verscheen een rijkelijk geïllustreerde catalogus, interessant voor zowel wetenschappers als het brede publiek.
Na restauratie zijn de tegels van 'De bekering van Saulus' beter en veiliger gemonteerd, de vergeelde replicategels vervangen en sporen van oude restauraties zijn weggewerkt. Het project is een voorbeeld voor toekomstige behandelingen van gelijkaardige tegeltableaus.
Op zoek naar de waardes van de collectie Kruithof
Samen met partners onderzocht het MAS de collectie van 10.000 dingen die de Belgische filosoof Jaap Kruithof (1929-2009) verzamelde. Het zijn dingen die anderen meestal niet bijhouden, maar het onderzoek toont aan dat ze een groot filosofisch potentieel heeft.
Studie naar de culture waardenstelling
Een studie naar de cultuurhistorische waarden van de collectie vaartuigen van het MAS. De omschreven waarden vormen een basis om een toekomstvisie voor de vaartuigen uit te werken.
bibliotheekzaal
Op zoek naar wetenschappelijke lectuur?
De bibliotheekcollecties die aansluiten bij de MAS collectie zijn te raadplegen via de catalogus van Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief