Het MAS confronteert leerlingen van het secundair onderwijs met grote onderwerpen zoals leven en dood. Maar ook het verleden, heden en de toekomst komen in het MAS aan bod. Ontdek het aanbod voor het secundair onderwijs.
Rondleidingen met gids
Rondleiding
Voor de derde graad secundair onderwijs
Sta samen met je leerlingen even stil bij het leven en de dood.
Rondleiding
Interactieve rondleiding voor alle leerjaren
Leerlingen ontdekken hoe de stroom en de haven al eeuwen voor ontmoeting en uitwisseling tussen de stad en de wereld zorgen. Ze ontdekken verhalen van Antwerpen in de wereld en de wereld in Antwerpen.
Doe-het-zelf rondleidingen
Doe-het-zelf
Voor alle leerjaren
Leerkrachten kunnen hun leerlingen zelf rondleiden in de expo ‘Leven en dood’. Het MAS biedt daarvoor een pakket opdrachtenkaarten aan.
Rondleiding
Voor de tweede en derde graad secundair onderwijs
Leerkrachten kunnen hun leerlingen zelf begeleiden in de expo ‘Feest!’. Het MAS biedt daarvoor opdrachtkaarten en inspiratiefiches voor een groepsgesprek aan. Het pakket stimuleert de jongeren om kritisch te kijken naar de verschillende feesten en waarom deze gevierd worden.
Workshop
Jongeren in de expo Feest
Workshop
Doe-het-zelf-pakket voor in de klas of boek een gids in het MAS
Wat zijn de verhalen achter de Congolese objecten die het MAS bezit? Hoe belandden ze in de havenstad? Wat is hun betekenis? De leerlingen gaan dieper in op de koloniale erfenissen in België en ontdekken waarom dekolonisatie belangrijk is.
Voor leerkrachten
Rondleiding
Maak erfgoed fascinerend voor kinderen en jongeren.
Zie ook
meisje zit op haar knieën en kijkt naar een tablet
In december 2020 opende het vernieuwde Portopolis naast het MAS. Dit is dé plek om op een speelse manier de haven te ontdekken. Breng een gratis klasbezoek en dompel je onder in de boeiende wereld van de haven.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief