Wandelboulevard en panorama

In de wandelboulevard neem je de roltrap naar het dak, langs 9 verdiepingen. Laat je leiden door de glazen spiraal langs de museumzalen. Daar ontdek je de rijke geschiedenis van Antwerpen in de wereld en de wereld in Antwerpen. Intussen geniet je van een prachtig uitzicht op de stad. Telkens hoger, telkens anders. En aan de top, op het dakterras, wacht je een 360 graden uitzicht op de stad, de haven en de wereld.

Een klare kijk op de stad van vandaag

In de museumzalen ontdek je het verhaal van Antwerpen in de wereld en de wereld in Antwerpen, de wandelboulevard biedt je de beste kijk op de stad van vandaag. De roltrappen brengen je 9 verdiepingen hoog. Onderweg geniet je telkens van een ander uitzicht op de stad. En helemaal boven, op het dak, kan je de hele stad zien. Je mag het MAS zomaar binnen en buiten lopen. Kom dus gerust nog eens terug, gewoon voor een mooie wandeling naar boven. Nog even van het mooiste uitzicht genieten na een etentje? Dat kan. De wandelboulevard en het panorama blijven open tot 22 uur, tijdens de zomermaanden zelfs tot 24 uur.

Bekijk de stad eens met andere ogen

De wandelboulevard is ook een tentoonstellingsruimte. In de vitrines langs de roltrappen en op grote lichtwanden vind je telkens andere expo’s. Het MAS gaat elke keer op zoek naar een thema dat inspireert om de stad en de wereld eens met andere ogen te bekijken. 

Praktisch

Je kan de expo’s in de wandelboulevard bezoeken tijdens de openingsuren van de wandelboulevard

  • tijdens de zomermaanden (1 april tot en met 31 oktober) van dinsdag tot en met zondag van 9.30 uur tot 24 uur
  • tijdens de wintermaanden (1 november tot en met 31 maart) van dinsdag tot en met zondag van 9.30 tot 22 uur 

Gratis toegang

Wat is er te zien?
Expo
Gratis in onze wandelboulevard
De roltrappen in het MAS leiden de bezoekers niet alleen naar het dak, maar laten hen een reis door de tijd maken met indrukwekkende foto’s van de collectie.
Foto Noortje Palmers
Op het plein voor het MAS loop je letterlijk op wereldkunst. Een reusachtige mozaïek van Luc Tuymans neemt de Hanzestedenplaats in.
Uniek kunstwerk van Guillaume Bijl op de schouder van het MAS
Op vraag van de stad Antwerpen creëerde Guillaume Bijl naar aanleiding van de vijfde verjaardag van het MAS het kunstwerk Groetend Admiraal Koppel.
Gerelateerd
Ontdek hier alles wat je moet weten over ticketprijzen, tickets bestellen, openingstijden, toegankelijkheid en bereikbaarheid.
Evenement
In de schoolvakanties organiseert Volkssterrenwacht Urania elke donderdagavond een kijkmoment met sterrenkijker op het dakterras van het MAS.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief