Dia de Los Muertos

Evenement Concert

Kom en vier het Feest van de Doden in het MAS. Samen met vzw Fiëbre en de Mexicaanse ambassade bouwen we een altaar voor de doden. Een muziekoptreden en slam poetry nemen je verder mee in de Mexicaanse sfeer.
zondag 28 oktober 2018 van 15:00 tot 18:00
Gezinnen, Individuele bezoekers

Dia de Los Muertos is een traditie in Mexico en Guatemala. Het feest van de doden wordt er op 1 en 2 november gevierd door kerkhoven kleurrijk te versieren en altaren op te bouwen in de huiskamers. De christelijke traditie van Allerheiligen wordt er gecombineerd met het veel oudere idee dat de ziel van de overledene even terugkomt. Op het altaar vinden deze overleden dierbaren dan eten en drinken om van de reis te bekomen en kracht op te doen voor het nieuwe jaar. Kaarsen, lichtjes, bloemen en wierook helpen hen om hun weg terug te vinden.

In het MAS vieren we Dia de Los Muertos dit jaar met drie altaren: het traditionele altaar van de Mexicaanse ambassade, het groeiende altaar van Antwerpen en het altaar van kunstenares Aimée Zito Lema dat ze baseerde op de verhalen van Antwerpenaren en hun overleden dierbaren. De altaren brengen, elk op hun eigen manier, de traditie van het feest van de doden naar het museum.

Dia de Los Muertos is een samenwerking tussen Fiëbre vzw, de ambassade van Mexico en het MAS.

Programma

  • Rojo Córdova,een bekende slam poet en schrijver uit Mexico leidt je met zijn performance in processie langs de altaren. Niet te missen, want hij komt speciaal voor dit evenement naar het MAS.
  • Roman Santos zorgt als dj voor gepaste muziek
  • Kinderen kunnen zich laten schminken als de doden en zich uitleven op de reuze tekenvloer

Praktisch

  • Wanneer: zondag, 28 oktober, van 15 tot 18 uur
  • Prijs: alle activiteiten zijn gratis en reserveren is niet nodig. 
  • Ook de expo Feest! is gratis te bezoeken.
  • 'Dia de Los Muertos' wordt georganiseerd in het Nederlands en in het Spaans.

Foto's © Ans Brys

Meld je aan voor onze nieuwsbrief