+7 Leven & Dood

Over goden en mensen

De dood is mysterieus en intrigerend en neemt in elke cultuur een prominente rol in. De ene vreest ervoor, de andere streeft ernaar. Voor sommigen is het een nieuw begin. Hoe staat u zelf tegenover de dood? En welke mythes zijn voor u nog een geheim? Ontrafel enkele grote levensvragen.

Goden en mensen aan het woord

Betreed de onderwereld met zijn gruwelijke goden, luister naar de verschillende mythes die de dood wilden verklaren en interpreteer de verschillende filosofische ideeën over leven en dood. Wetenschappers en filosofen, goden en mensen gaan in op onze grote levensvragen en proberen de talrijke mythes te verklaren.

Persoonlijke getuigenissen

Het geloof in het hiernamaals is een heel persoonlijke zaak. Tussen de grote verhalen door laten we daarom ook gewone Antwerpenaars aan het woord. Zij vertellen je over hun persoonlijke overtuiging. Ontdek de verschillen én gelijkenissen in hun opvattingen over leven en dood.  

Een wandeling door de duisternis

Een bezoek aan de expo ‘Over goden en mensen’ start met een tocht door de duisternis. Laat je leiden door bevreemdende klanken die verwijzen naar het geluid van de Big Bang. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief