BOSLABS, het creatief atelier van kunstencentrum Het Bos is een creatief atelier voor jongeren in het centrum van Antwerpen. BOSLABS neemt diverse kunstpraktijken onder de loep en maakt tijd om jong talent te ontdekken en bij hen technische vaardigheden aan te scherpen.

Tien gevulde archiefdozen met dingen uit de Kruithof-verzameling vormen de rode draad doorheen de Boslabs-werking in 2019-2020.

Onder begeleiding van een professionele kunstenaar onderzoeken de jongeren de objecten en stellen vragen bij het geheel. Ze nemen de bestaande voorwerpen als vertrekpunt en inspiratiebron en verzinnen daarbij beelden en technieken, kortom ze experimenteren. Objecten worden gedupliceerd in klei of verf en er worden verhalen bij verzonnen. BOSLABS creëert zo een interactieve installatie waarmee het zijn eigenzinnige kijk op ‘De waarde van de dingen’ toont.

Praktisch

Het Bos
Ankerrui 5-7, 2000 Antwerpen

De expo opent op 3 april om 17 u. Het publiek kan de kunstinstallatie ook nog gaan bekijken op zaterdag 4 april van 12 tot 20 uur en op zondag 5 april van 10 tot 16 uur. In mei verhuist de expo naar Bozar te Brussel.

Meer info op hetbos.be/boslabs

Meld je aan voor onze nieuwsbrief