Wie het over voedsel en de voedselketen heeft, heeft het over economie. Maar ook over creativiteit, sociale relaties en ruimtegebruik. Veranderingen in de voedselsystemen zullen dan ook komen van creatieve ideeën en samenwerking tussen verschillende disciplines.

Creative Food Cycles is een project van de Europese Unie dat architecten, productontwerpers, communicatiespecialisten en de culturele sector samenbrengt om de voedselketen te vernieuwen.

Op de agenda staat in de eerste plaats duurzaamheid, maar ook stedelijke leefbaarheid, sociale integratie, economische doelstellingen. De pop-uptentoonstelling toont veel nieuwe experimenten en ideeën: algenkweek, low-impact keukens, biologisch afbreekbaar servies en nieuwe vormen van communicatie om overconsumptie tegen te gaan.

Op 9 november 19u-20u30 opent de Creative Food Cycles pop-upexpo met een webinar. De initiatiefnemers van Creative Food Cycles stellen het project voor en gaan in gesprek over de toekomst van eten en de stad met:

Het webinar is gratis bij te wonen via Zoom. De voertaal is Engels. Inschrijven kan via deze linkhttps://creativefoodcycles.org/exhibitions/cfc-exhibition-antwerp/ 

Het MAS gebouw met de aankondigingstekst voor Creative Food Cycles

Creative Food Cycles is een project van het Creative Europe Programma van de Europese Unie 2018-2020. Het is ontwikkeld door Leibniz Universität Hannover (LUH, Duitsland), Institut d'Arquitectura Avancada de Catalunya (IAAC, Spanje) en Università degli Studi di Genova (UNIGE, Italië).

Meld je aan voor onze nieuwsbrief