Het zijn bizarre tijden, alle musea zijn gesloten, waaronder helaas ook het MAS en we zitten met zijn allen thuis. Om iedereen een hart onder de riem te steken, start het MAS met een online museum op social media die helemaal in lijn is met de filosofie van Jaap Kruithof: #MijnTopstuk

Jaap Kruithof verzamelde in zijn leven 10.000 dagdagelijkse dingen, objecten die andere mensen meestal niet bewaren. Daarmee bekritiseerde hij de wegwerpcultuur.  

Met onze virtuele "collectie" willen we meegaan in zijn filosofie en roepen we onze volgers op om foto’s op social media te posten. Foto's van objecten die volgens hen eens in de spotlight horen te staan. Dit kunnen objecten zijn die ons troost, hoop, geluk of even verstrooiing brengen om deze periode thuis te overbruggen. Denk aan een inspirerende tekening/poster, een beeldje met nostalgisch verhaal, … We zoeken dus niet naar de objecten met de grootste financiële waarde, maar eerder naar objecten die je (extra) waardeert nu je thuis zit. 

Zelf meedoen?

Meedoen is simpel, post een foto van het object die jij in de spotlight wilt zitten op Instagram of Facebook onder de hashtag  #MijnTopstuk en tag ons met @MASantwerpen en dan komt het automatisch bij de anderen terecht!

Vanuit het MAS-account zullen wij regelmatig foto's reposten in onze Instagram stories of op ons fotoalbum op Facebook. We vullen ook regelmatig onze foto's hieronder aan.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief