Wil jij met je hele gezin meewerken aan een gloednieuwe familie-expo van het MAS? Ben je benieuwd naar hoe het museum zo’n tentoonstelling bouwt en wil je eens een blik achter de schermen? Stel je dan snel kandidaat voor een participatietraject met heel wat gezinsworkshops en kindvriendelijke activiteiten.

Het MAS bouwt aan een familie-expo, onder de voorlopige titel ‘Thuis’, die in het najaar van 2022 de deuren opent. In de tentoonstelling gaan we onderzoeken wat een thuis betekent. Zijn dat vier muren en een dak? Of is het meer? En wat als je huis niet als thuis aanvoelt? 

Voor de voorbereiding van deze expo is het museum op zoek naar gezinnen met kinderen tussen 6 en 12 jaar uit de stad Antwerpen of de districten. Want het MAS kan geen tentoonstelling maken voor families zonder te weten wat families graag zien en doen in een museum.

Als je zo’n traject met het hele gezin wel ziet zitten, stel je dan samen kandidaat. In een eerste fase, die loopt tot aan de zomer van 2021, komen we maandelijks coronaproef samen om ideeën af te toetsen en te bespreken. Dit zijn geen klassieke vergaderingen, maar wel speelse workshops met verhalen, doe-opdrachten of een bezoek aan het museumdepot om jullie te inspireren. Daarna bekijken we samen hoe we het vervolg van het traject kunnen invullen.

Wat vragen wij?

  1. Jullie zijn een familie met kind(eren) tussen 6 en 12 jaar.
  2. Jullie wonen in stad Antwerpen of één van de districten.
  3. Jullie kunnen zich dit voorjaar één keer per maand vrijmaken om met de familie coronaproef naar het MAS komen (we zoeken samen een datum en tijdstip waarop het voor jullie past).

Wat krijgen jullie?  

  1. Jullie mogen vanaf nu tot eind januari 2023 gratis binnen in het MAS.
  2. Jullie zullen als vips de tentoonstelling zien voor ze opent voor het grote publiek.
  3. Jullie krijgen een unieke blik achter de schermen van het MAS en leren het team kennen.
  4. Elke bijeenkomst in het MAS is een heuse familie-workshop die ook voor de kinderen een fijne culturele belevenis wordt.

Iets voor jou en je gezin? Vul dan dit formulier in voor 19 april 2021 (en vergeet niet op Verzenden te klikken!). 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief