Japanse films

De Cinema stelt in samenwerking met het MAS een selectie Japanse films voor naar aanleiding van de expo 'Cool Japan'. Kaiju, anime, samurai, klassieke of hedendaagse auteursfilms, het komt allemaal aan bod.

 

Zondag 12 januari - 17 uur
Woensdag 15 januari - 20.30 uur
Shin Gojira - Hideaki Anno, Shinji Higuchi
120’ | 2016 | Nederlands ondertiteld

​Genre: Kaiju

In Tokyo gebeuren onverklaarbare dingen, die al snel worden opgeëist door een onbekend organisme. Videobeelden tonen dat het enorme monster zich naar de stad beweegt. Het monster, dat Godzilla wordt gedoopt, verwoest alles op zijn weg en alle hoop op redding lijkt verloren wanneer de vernielingsdrang van het gigantische beest enkel toeneemt… Shin Gojira is een Japanse film in het kaiju genre, of monsterfilmgenre, en misschien wel de beste Godzilla-film sinds de originele uit 1954.

Bekijk de trailer

Combineer de filmvertoning met een familierondleiding in de expo 'Cool Japan', van 14 tot 15.30 uur. Lees meer

Maandag 13 januari - 20.30 uur
Shoplifters - Hirokazu Kore-eda
121’ | 2018 | Nederlands ondertiteld

​Genre: hedendaagse auteursfilm

Na een van hun winkeldiefstallen, botsen Osamu en Shota op een meisje dat alleen in de vrieskou staat te wachten. Ze nemen haar op in hun alternatieve familie. De armoede dwingt hen tot diefstal, maar toch lijkt de groep harmonieus en gelukkig samen te leven. Kore-eda onderzoekt de hoekstenen van familie aan de hand van de vraag “wat maakt een familie?” in dit ingetogen drama over mensen aan de rand van de samenleving.

Bekijk de trailer

Donderdag 16 januari - 20.30 uur
Zondag 26 januari - 17 uur
Good Morning - Yasujirô Ozu
94’ | 1959 | Nederlands ondertiteld

Genre: klassieke auteursfilm

Deze gloednieuwe restauratie van Ozu’s 'Good Morning' werpt een blik achter de schermen van het dagelijkse leven van een kleine gemeenschap in het Japan van de jaren 50. We volgen een gezin met twee zoontjes die kost wat kost een televisie willen. Wanneer hun ouders weigeren, gaan ze in staking door niet meer te praten tegen volwassenen. Hun stilte creëert een sneeuwbaleffect aan problemen voor de ouders… Dit is een van Ozu’s meest eenvoudige en lichthartige komedies, gebouwd rond de veranderende waarden tussen verschillende generaties.

De filmvertoning van 16 januari wordt voorafgegaan door een lezing van Wouter Hessels om 19 uur

Bekijk de trailer

Dinsdag 21 januari - 20 uur
Zondag 2 februari - 17 uur
High and low - Akira Kurosawa
143’ | 1963 | Engels ondertiteld

Genre: klassieke auteursfilm

Rijke zakenman Kingo Gondo wordt afgeperst door een onbekende man die beweert zijn zoon te hebben gekidnapt. Alleen een enorme som geld kan de veiligheid van de jongen garanderen. De man staat echter op het punt een belangrijke business deal te sluiten waarvoor hij ook een groot bedrag moet ophoesten. High and Lowis een van de beste detective thrillers ooit gemaakt en belicht een complexe wereld waarin Kurosawa de sociale kritieken niet schuwt, maar tegelijkertijd nooit inboet aan spanning en oog voor detail.

Bekijk de trailer

Zondag 16 februari - 17 uur
Akira - Katsuhiro Ôtomo
124' | 1988 | Engels onderdtiteld

Genre: Anime

Een van de meest bekende voorbeelden van hedendaagse Japanse animatie. Deze cyberpunk avonturenfilm speelt zich af in een post-apocalyptische stad, die de naam Neo-Tokyo draagt. Een tiener die lid is van een motorbende wordt blootgesteld aan een mysterieuze energiebron en ontwikkelt telekinetische krachten die hem in het centrum van een conflict zetten dat de wereld dreigt te vernietigen. 

Bekijk de trailer

Combineer de filmvertoning met een familierondleiding in de expo 'Cool Japan', van 14 tot 15.30 uur. Lees meer

Zondag 23 februari - 17 uur
Zondag 1 maart - 17 uur
Isle of Dogs - Wes Anderson
105' | 2018 | Nederlands ondertiteld

​Genre: Stop-moton animatiefilm

Na een hondengriepepidemie worden alle honden van Megasaki verbannen naar een anders onbewoond eiland. Daar moet een jongen op zoek gaan naar zijn verloren hond. En hij krijgt hij hulp van enkele vierpotige eilanders.

Bekijk de trailer

Combineer de filmvertoning met een familierondleiding in de expo 'Cool Japan', van 14 tot 15.30 uur. Lees meer

De vertoningen vinden plaats in:

De Cinema
Maarschalk Gérardstraat 4
2000 Antwerpen

Tickets koop je online via decinema.be/

 

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief