Lenen of schenken?

De collectie van het MAS groeit voortdurend. We zijn steeds op zoek naar nieuwe stukken. Bent u in het bezit van objecten die waardevol kunnen zijn voor onze collectie? Dan komen we graag eens kijken. Of bent u zelf nog op zoek? Naar unieke museumstukken voor uw eigen tentoonstelling? Of hoogwaardig beeldmateriaal van een werk uit de MAS-collectie? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.

Zelf een MAS-stuk tentoonstellen?

Wilt u graag stukken uit het MAS ontlenen om zelf tentoon te stellen? Dat kan. Richt uw aanvraag of project per brief of e-mail aan de directeur van het MAS, Marieke van Bommel. Doe dit wel minstens 4 maanden voor de opening van uw tentoonstelling.

Museum aan de Stroom
Marieke van Bommel
Hanzestedenplaats 1
2000 Antwerpen 
Marieke.vanbommel@stad.antwerpen.be

Bent u nog op zoek naar meer informatie over de administratieve procedures en de vereiste documenten? Neem dan contact op met Kathelijne Verlinden via Kathelijne.verlinden@stad.antwerpen.be.

 

Op zoek naar beeldmateriaal?

Wilt u een kwalitatieve foto van een voorwerp uit de MAS collectie? Vraag ernaar via collectieonline.mas@stad.antwerpen.be.

 

 

Een nieuwe aanwinst voor het MAS?

De MAS-collectie groeit elk jaar. Doordat we zelf op zoek blijven, maar ook dankzij de vele aanbiedingen die we krijgen in de vorm van een schenking, schenking via erfenis of aankoop.

Bent u in het bezit van een stuk dat waardevol kan zijn voor de MAS-collectie? En wilt u dit aan het MAS aanbieden? Dan kunt u ons contacteren via museumaandestroom@stad.antwerpen.be.  Bezorg best meteen een foto en een korte omschrijving van het voorwerp.

Het collectie-overleg van het MAS evalueert of de voorwerpen in de MAS-collectie worden opgenomen. Wettelijke en ethische internationale richtlijnen van onder meer ICOM, UNESCO en CITES bepalen mee wat wel en niet kan worden opgenomen.

 

Op zoek naar wetenschappelijke lectuur?

Dan is de kans groot dat u vindt wat u zoekt in de bibliotheek van de Etnografische Verzamelingen Antwerpen (EVA) in het Hessenhuis. Deze bibliotheek ondersteunt de museumwerking van het MAS en is publiek toegankelijk.

Deze vakbibliotheek bewaart wetenschappelijke boeken, tijdschriften en catalogi over etnografie/antropologie van niet-Westerse culturen uit Afrika, Azië, Oceanië en Amerika.

Ontdek deze vakbibliotheek ook online: Etnografische Verzamelingen Antwerpen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief