Het MAS torent uit boven de hipste hotspot van Antwerpen, het Eilandje. Hier flaneer je na je museumbezoek naast het water, net zoals op een zeedijk. Ontdek deze bruisende buurt met haar talloze activiteiten en bloeiende horeca.

De paviljoenen

Het MAS verkeert in goed gezelschap. Pal naast het museum vind je paviljoenen waar je oog in oog staat met de veelzijdigheid van Antwerpen.

  1. Ontdek de haven van Antwerpen in het Havenpaviljoen.
  2. Helemaal verknocht aan het MAS of op zoek naar een exclusief cadeau of een origineel souvenir? Spring dan zeker eens binnen in de MASshop, die veel meer is dan een doorsnee museumwinkel.

Terrassen, cafés, restaurants en nachtclubs

  • Kuier tussen de dokken door en zoek verfrissing in een bruine kroeg met een Belgisch biertje.
  • Grote of kleine honger? Keuze genoeg, of je nu houdt van de betere hamburger, Italiaan, brasserie of lekkere pita. 
  • Of droom je ervan te dineren op hoog niveau? Reserveer dan een tafel in tweesterrenrestaurant ’t Zilte op de negende verdieping van het MAS en geniet van een exclusief uitzicht over Antwerpen.
  • Helemaal beneden is er café STORM, de ideale afspraakplek voor of na een museumbezoek. In de zomer is het terras trouwens bijzonder gewild bij zonnekloppers.  
  • Ook nachtraven voelen zich in hun element met enkele nachtclubs op wandelafstand.

Op reis met de Red Star Line

Op een boogscheut van het MAS pronkt het Red Star Line Museum met een ontroerend verhaal. Je kan er een bewogen reis ondernemen in de voetsporen van duizenden emigranten op zoek naar het beloofde land. Maak kennis met de landverhuizers en vergezel ze op hun trip vanuit hun geboortedorp naar de havenstad Antwerpen vanwaar ze de boot richting New York namen.

Voor kinderen is er een leuke koffer vol spullen die een museumbezoek tot een leuke uitstap maken. 

Ravot met de kinderen in Park Spoor Noord

Op amper 10 minuten wandelen van het MAS vind je de weidse grasvlakte van het populaire Park Spoor Noord. Ideaal voor een picknick, barbecue of spelletje kubb.

In de hangar van het park huist Bar Noord, open van april tot september. Hier kan je languit relaxen in een van de ligstoelen met een mojito.
Ook voor kinderen vormt Park Spoor Noord een favoriete plek. Ze plenzen tussen de fonteinen of klauteren in de speeltuin en vullen hun hongerige maagjes met originele en budgetvriendelijke gerechten.

bold;">Barbecue met uitzicht

In de bocht van de Schelde aan de Kattendijksluis staat een vaste barbecue geïnstalleerd. Ideaal voor mensen zonder tuin of op bezoek in Antwerpen.

Neem zelf je kolen en vlees mee en maak gebruik van de gemeenschappelijke barbecue. Nestel je op een dekentje in het gras of naast de Schelde, ontkurk een flesje wijn en geniet van een prachtige zonsondergang boven het water.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief