Kunstenaar Hans Bossmann gaat op pad in Antwerpen. Op verschillende locaties nodigt hij voorbijgangers uit om samen witgeverfde Kruithofobjecten vol te tekenen met een herhalend patroon. Door ze alleen met lijnen te betekenen worden alle voorwerpen familie van elkaar.

De kunst van Hans Bossmann faciliteert steeds nieuwsgierigheid, verwondering, persoonlijke ontwikkeling en vriendschap. De kunstenaar geeft graag dingen in handen van mensen om hen er iets mee te laten doen en te voelen. Zo ook met de objecten uit de collectie Kruithof. Door mensen de witgeverfde objecten te laten vol tekenen met alleen maar lijnen, worden ze allemaal familie van elkaar. Mensen nemen soms een Kruithofobject en een zwarte stift mee om er thuis een tekening op te maken. 

In de openbare ateliers worden tafeltjes met vierkanten betekend. Het tekenen op tafels werkt als een ontmoetings- en informatieruimte over de Kruithofvoorwerpen en het hele project. De betekende objecten komen heel even samen in het MAS tijdens een korte reünie op 31 oktober.

Meer informatie over het project op https://unitedobjects.org

Meld je aan voor onze nieuwsbrief