Het MAS is op zoek naar een nieuwe jongerencrew. Ben je tussen 16 en 26 jaar? En zou je graag samenwerken met de nieuwe artist in residence?

MAS in Jonge Handen (MIJH) is de jongerencrew van het MAS. Het is een groep van 15 jongeren die als team aan de slag gaan om van het museum een uitdagende en uitnodigende plek voor jongeren te maken.

Tot nu bedacht MIJH samen tal van acties en activiteiten in en voor het museum. Zo ontwikkelden we een app voor bezoekers, stampten we het evenement MASked uit de grond en maakten we, als kers op de taart,  een volledig eigen expo ‘Instinct’. Kortom, MIJH geeft een stem aan jongeren: we denken, doen, durven en vullen de MAS-medewerkers aan.

Wat gaan we nu doen?

Na al die hoogtepunten gaan we het komende jaar nog een stapje verder: Met ‘MAS in Jonge Handen breekt uit’ werken we samen met een artist in residence. We komen gemiddeld één keer per maand samen en gaan aan de slag met deze kunstenaar. De zotste ideeën, opinies, nieuwe inzichten en creatieve visies zijn allemaal welkom. Als groep is MIJH hét klankbord voor deze jonge creatieve geest en bepalen we mee wat erfgoed is en wat niet. Wat is erfgoed en wat kan erfbeter?

Wie zoeken we?

  • Je bent tussen de 16 en 26 jaar,
  • Je hebt een passie voor cultuur en bent niet bang om erfgoed in vraag te stellen,
  • je weet wat leeft in de stad en ziet het zitten om hier actief mee aan de slag te gaan,
  • je hebt een mening en een kritische blik en durft die ook te uiten,
  • je bent minstens 1 keer per maand beschikbaar en je kan je engageren voor minstens 1 werkjaar (tot en met september 2021).

Wat bieden we?

In ruil voor je inzet bieden we je een unieke ervaring binnen een dynamisch museum aan. Je krijgt de kans om samen te werken met een jong kunstenaar, je gaat aan de slag met een groep creatieve leeftijdsgenoten, ontmoet professionals, krijgt een blik achter de schermen en je kan deelnemen aan opleidingen waarvan je zelf het thema bepaalt. Na jouw traject krijg je een Compas (competentiepaspoort).

Interesse?

Goesting gekregen om mee te doen? Of wil je toch nog graag wat meer informatie?
Stuur een mailtje naar liene.conard@antwerpen.be voor 31 oktober 2020.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief