• Het MAS in een notendop

  Wat maakt het museum zo uniek? Ontdek het MAS in enkele woorden.

Aanraders

 • Expo
  Tijdelijke tentoonstelling
  vrijdag 21 oktober 2016 tot zondag 19 maart 2017 van 10:00 tot 17:00
  Gezinnen, Individuele bezoekers, Jongeren
  Deze expo sluit aan bij de behoefte om te ontsnappen aan de drukte van alledag. Een unieke reeks boeddhistische miniatuurschilderingen neemt u mee in het proces van meditatie.
 • Ook in 2017 willen we u blijven verwennen en prikkelen met nieuwe en verrassende expo’s. De nieuwe fototentoonstelling 'Stadsfotografen' in de wandelboulevard toont de stad vanuit een eigenzinnige blik. ‘Ontmoetingen / Encounters’ gaat er van uit dat kunst geen uitleg nodig heeft om u te raken of te veranderen. De najaarsexpo ‘Schitterend verlangen’ is de start en smaakmaker van het diamantjaar in Antwerpen.
 • Rondleiding
  zondag 22 januari 2017 van 11:00 tot 13:00
  Individuele bezoekers
  Elke zondag om 11.00 uur neemt een gids je mee op ontdekkingstocht door het MAS. De gids begeleidt je elke zondag door een andere zaal.
 • Het MAS is allesbehalve een klassiek museum. Het verhaal van het MAS is er een van en voor elke bezoeker. Hier vindt u een overzicht van onze activiteiten.
 • Evenement
  zondag 05 maart 2017 van 10:00 tot 17:00
  Gezinnen, Individuele bezoekers
  Laatste weken om de zandmandala in de expo Buddha & Mind te bezichtigen. Op 5 maart vegen Boeddhistische monniken het zand weg en gooien ze het zand in het stromend water van de Schelde. Dit gaat traditiegetrouw gepaard met rituele muziek en een processie. Verder die dag ook ochtendyoga, een rondleiding, kaligrafie, met doorlopend de MASafari voor kids.
 • Sinds donderdag 15 december 2016 staat de historische havenkraan 111 terug op haar originele standplaats aan het Noorderterras op de Scheldekaai. Deze kraan uit 1907 is een beschermd collectiestuk van het MAS en is nu terug na een lange afwezigheid wegens restauratie.
 • Vanaf vandaag prijkt op het buitenterras op de achtste verdieping van het Museum aan de Stroom een nieuw kunstwerk. Op vraag van de stad Antwerpen creëerde Antwerps kunstenaar Guillaume Bijl naar aanleiding van de vijfde verjaardag van het MAS het kunstwerk Groetend Admiraal Koppel. Het werk geeft aan het monumentale gebouw een ludieke en verrassende toets.
 • Duik nu ook online in 65 jaar Antwerpse winkelgeschiedenis. Op de website van Het Virtuele Land, biedt het Centrum voor Agrarische Geschiedenis een plek aan het digitale verhaal van ‘De winkel om de hoek’.
 • Nieuw
  De Antwerp Museum App, dat is alle Antwerpse musea in één app. Met deze app kan je rondleidingen volgen in verschillende Antwerpse musea én in de stad.
 • Organized by ESNA (European Society for Nineteenth-Century Art) and MAS (Museum Aan de Stroom) Antwerp, in conjunction with the exhibition ANTWERP À LA CARTE which looks at the intimate relationship between food and the city.
 • XIIth North Sea History Conference (2017) Museum aan de Stroom (MAS), Antwerp, Wednesday 6 September – Friday 8 September 2017
 • Antwerpen, een wereldstad aan de stroom. Een collectie van 500.000 museumstukken geeft u een verfrissende kijk op de stad en haar contacten met andere culturen. Snuister al eens rond in een selectie en ontdek de rijkdom ervan.
 • Vernieuwde MAS-tour in 2016
  Kunt u niet kiezen en wilt u graag alle verdiepingen van het MAS bezoeken? Boek dan de MAS-tour en laat u begeleiden door een gepassioneerde gids. U krijgt meer tekst en uitleg bij alle themazalen waar u de hele dag gratis binnen kunt.
 • Het MAS torent uit boven de hipste hotspot van Antwerpen, het Eilandje. Hier flaneert u na uw museumbezoek naast het water, net zoals op een zeedijk. Ontdek deze bruisende buurt met haar talloze activiteiten en bloeiende horeca.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief