Ooit de grootste haven ter wereld, vandaag gekenmerkt door haar kleurrijke containers. De haven van Antwerpen verbindt de stad met de rest van de wereld en vormt een grote speler. Duik mee in de geschiedenis van galjoen tot industrieel schip.

De haven in beeld

Ontmoet de haven als kleine nederzetting en zie haar, met ups en downs, uitgroeien tot één van de grootste internationale kruispunten van de wereld. Unieke scheepsmodellen, filmbeelden, verhalen, oude kaarten en werktuigen tonen de expansie van de haven, de handel, de scheepvaart en de mensen die dat allemaal realiseerden.

Hier kun je de wereld ruiken

De groei van Antwerpen kwam er mede dankzij de Schelde en de haven. In de Middeleeuwen barstte de stad uit haar voegen. Ontdekkingsreizigers verscheepten er vanaf de 16de eeuw exotische producten en specerijen naar de rest van de wereld. Loop langs de geurboxen en snuif de geuren op van producten die via de Antwerpse haven ingevoerd werden.

Flessenpost

Waarom zou je nog sms’en, mailen of tweeten als het ook met een fles kan? Bezorg een onbekende je diepste geheimen, grootste dromen of laatste indrukken. Schrijf een boodschap en stop je bericht in een lege fles en laat die bij het verlaten van de zaal aanspoelen in het zand. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief