In deze periode moeten we er alles aan doen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan en risicogroepen te beschermen. Daarom gaat het MAS dicht, alvast tot en met 19 april 2020. Alle evenementen in het museum tot eind april worden geannuleerd. Bezoekers die een ticket kochten, krijgen een persoonlijk bericht. Voor sommige evenementen wordt onderzocht of er een nieuwe datum kan worden vastgelegd.

Lees hier alle maatregelen van de stad Antwerpen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen.

Meer dan 500.000 objecten in de collectie van het MAS vormen een stroom aan verhalen over kunst en culturele tradities van over heel de wereld, over de geschiedenis van de stad en de haven en de overzeese scheepvaart en handel. Bekijk onze nieuwe trailer.

Aanraders

 • Omdat het MAS wegens het coronavirus COVID-19 gesloten is, kan je er nu ook virtueel terecht. Kijk rond in de verschillende zalen dankzij de 360° foto's.
 • Het zijn bizarre tijden, alle musea zijn gesloten, waaronder helaas ook het MAS en we zitten met zijn allen thuis. Om iedereen een hart onder de riem te steken, start het MAS met een online museum op social media die helemaal in lijn is met de filosofie van Jaap Kruithof: #MijnTopstuk
 • De paasvakantieateliers kunnen helaas niet doorgaan. Maar niet getreurd. Het MAS zet nu regelmatig filmpjes met vertellingen, doe-taken en knutselopdrachten online.
 • Expo
  18.10.2019 - 19.04.2020
  De expo 'Cool Japan' neemt je mee in de wereldwijde fascinatie voor Japanse beeldcultuur met iconen zoals Hello Kitty, samoerai, griezelige yokai en robots.
 • Expo
  Guy Rombouts en Benjamin Verdonck herschikken Jaap Kruithof
  De Belgische filosoof Jaap Kruithof verzamelde alledaagse dingen die anderen meestal niet bewaren. Een deel van zijn collectie, geschonken aan het MAS, krijgt nu een nieuw leven dankzij het beeldend werk van kunstenaars Guy Rombouts en Benjamin Verdonck.
 • Expo
  V-bommen op Antwerpen, 1944-1945
  Het MAS geeft aandacht aan een deel van de stadsgeschiedenis uit de Tweede Wereldoorlog. In het paviljoen kun je aan de hand van foto’s, getuigenissen en kaartmateriaal zien waar V-bommen in Antwerpen zijn gevallen en welke littekens ze hebben nagelaten. Er is zelfs een echte V-bom uit de MAS-collectie te bekijken.
 • t
  Expo
  vrijdag 19 juni 2020 tot zondag 08 november 2020 van 10:00 tot 17:00
  Individuele bezoekers
  Het MAS zet in ‘100 x Congo’ honderd eigen unieke Congolese werken centraal. De expo biedt een kritische kijk op de kunstwerken, de verhalen er achter en hoe ze in Antwerpen aanbelandden. Ook de Afrikaanse stem komt aan bod. Te zien vanaf 19.06.2020.
 • Het MAS slaat in 2020 met zijn jongerentraject ‘MAS in Jonge Handen’ een hele nieuwe weg in. Wat moet er bewaard worden in het MAS? Wat is volgens jongeren erfgoed en waar vinden we dat in de stad? Met deze vragen en andere gaan jongeren on- en offline aan de slag en inspireren ze een ‘artist in residence’
 • Het MAS is allesbehalve een klassiek museum. Het verhaal van het MAS is er een van en voor elke bezoeker. Hier krijg je een overzicht van alle MAS-activiteiten, van rondleidingen tot workshops en evenementen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief