Aanraders

 • Expo
  Een beestige expo
  donderdag 25 oktober 2018 tot zondag 17 februari 2019 van 10:00 tot 17:00
  Individuele bezoekers
  Laat je instinctief leiden in deze unieke expo die de dierlijke kant van de museumcollectie toont aan de hand van creatieve materialen en een wild programma.
 • Studiedag
  Waar ligt de toekomst voor musea en jongerenwerkingen?
  maandag 11 februari 2019 van 10:00 tot 16:45
  Individuele bezoekers, Jongeren
  Jongeren en het MAS, al meer dan 10 jaar gaan ze hand in hand. Met vallen en opstaan, met successen en mislukkingen, en nu met een volwaardige expo ‘Instinct’. Een studiedag over jongeren en musea.
 • Lezing
  Waardestelling en plan voor de Collectie Jaap Kruithof
  maandag 25 februari 2019 van 14:00 tot 16:30
  Individuele bezoekers
  Het MAS voerde een waarderingsonderzoek op de Collectie Jaap Kruithof uit. De resultaten van dit onderzoek worden gepresenteerd op 25 februari, onder meer in aanwezigheid van museoloog Peter Van Mensch en curator hedendaagse kunst Stef Van Bellingen.
 • Het MAS is er ook voor kinderen, al dan niet met papa en mama of opa en oma. In de schoolvakanties organiseert het MAS altijd leuke activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen.
 • Expo
  Linkeroever – Chandigarh
  zaterdag 06 april 2019 tot zondag 18 augustus 2019 van 10:00 tot 17:00
  Individuele bezoekers
  Hoe gebruiken bewoners een stad, nadat de architect is vertrokken? En wat heeft de Antwerpse Linkeroever te maken met de Indiase stad Chandigarh? Ontdek hoe bewoners vandaag leven in een bedachte stad en leer de achterliggende visie van bekend modernistische architect Le Corbusier kennen.
 • Foto: © Frederik Beyens
  Met kennis van historische bouwtechnieken
  Het MAS zoekt een vrijwilliger om drie maquettes van de periode rond 1900 te onderzoeken. De maquettes illustreren bouwtechnieken voor riolering en worden aangeboden voor de MAS collectie. Om te kunnen beslissen of we ze opnemen in de collectie, willen we meer informatie over deze voorwerpen.
 • Op dit ogenblik zoeken we 2 warmhartige gastheren en -vrouwen. In het weekend verwelkomen zij de bezoekers in het gebouw. Ze wijzen de weg en staan je mensen waar nodig. Bij grote publieksevenementen zoals de Museumnacht steken ze een extra tandje of handje bij.
 • Het MAS is allesbehalve een klassiek museum. Het verhaal van het MAS is er een van en voor elke bezoeker. Hier krijg je een overzicht van alle MAS-activiteiten, van rondleidingen tot workshops en evenementen.
 • Hier vind je alle informatie die je helpt bij het plannen van je bezoek.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief