+2 Kijkdepot

Omdat de stad sinds eeuwen waardevolle objecten en kunstwerken bewaart, telt de MAS-collectie intussen bijna 500.000 stuks. Te veel om in één keer te tonen en te bekijken. Daarom stelt het MAS een selectie tentoon in het museum. Alle overige objecten worden bijgehouden in verschillende depots. Het Kijkdepot op de 2de verdieping van het MAS gunt u een blik achter de schermen. U vindt er meer dan 180.000 collectiestukken in metershoge rekken.

Expo ‘Van Vleeshuis tot MAS' in de kijker

Deze mini-expo vertelt de boeiende geschiedenis van de Vleeshuiscollectie en toont een uitzonderlijke selectie die normaal achter gesloten deuren zit. Doorheen de jaren kende deze collectie een onregelmatig proces van aangroei, afstoting en hereniging.Van Vleeshuis tot MAS vertelt een boeiend verhaal dat samenloopt met uiteenlopende maatschappelijke, economische en politieke gebeurtenissen.

Mini-expo's met een passie voor verzamelaars

In de laatste etalages van het Kijkdepot toont het MAS telkens wisselende mini-expo’s over de erg diverse collectie Antwerpen. Mini-expo’s over Antwerpse volksliekes bijvoorbeeld, of de band van de Chinese gemeenschap met de stad Antwerpen. Of misschien zegt de collectie van Biscuits Parein u meer? Of bent u gefascineerd door kunst uit de loopgraven van WO I? Het loont altijd de moeite om eens binnen te springen en te genieten van al die rijke en bijzondere verzamelingen.

Een blik achter de schermen

Van achter een glaswand kunt u een heleboel niet tentoongestelde objecten bekijken. U vindt er rekken, kasten en wanden, tot de nok gevuld. Trek de ladekasten één voor één open en ontdek de verborgen schatten van het MAS. Of laat u verrassen door rijen tuinkabouters. En raak in de laatste museumruimte vooral de materialenwand aan en ontdek hoe stoffen worden aangetast door 20 miljoen vingers.

Zorgvuldig bewaard

Alle objecten worden in het Kijkdepot in de beste omstandigheden bewaard. De klimaatbeheersingsinstallatie garandeert een constante temperatuur en vochtigheid. De voorwerpen zitten in zuurvrije dozen, in speciale bakken of speciale verpakkingen. Museummedewerkers registreren en controleren er objecten en pakken er ontleende stukken in en uit.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief