Encounters / Ontmoetingen. Over kunst en emotie

Tentoonstelling

Grote kunst heeft geen uitleg nodig om mensen te raken. Sommige kunstwerken laten de bezoeker beduusd achter, laten hem met een andere blik kijken. Over die universele ervaring die kunst teweegbrengt, gaat de expo 'Encounters / Ontmoetingen. Over kunst en emoties'. Dansers in de expo vormen gevoelsgidsen voor de toeschouwer en versterken de totaalervaring. Het MAS en het Koninklijke Museum voor Schone Kunsten Antwerpen werken samen voor deze vernieuwende expo.

Opgelet! Zaterdagnamiddag 5 augustus is er geen live dansperformance. Er wordt wel gedanst tijdens Museumnacht Antwerpen van 20u tot 23u.

Hoe kunst ‘raakt’ over de grens van tijden en culturen

'Encounters / Ontmoetingen. Over kunst en emotie’ toont dat kunst geen uitleg nodig heeft om ons te raken of te veranderen. Kunst doet iets met een mens, beklijft, geeft nieuwe inzichten... Dat was vroeger al zo en is nu nog altijd. Ongeacht de voorkennis van de bezoeker.Het MAS en het Koninklijke Museum voor Schone Kunsten Antwerpen werken samen voor deze vernieuwende expo. 

De werken in 'Encounters/ Ontmoetingen' zijn niet traditioneel tentoongesteld maar gegroepeerd in clusters die eenzelfde universele ervaring teweegbrengen bij de toeschouwer. Om de beleving onbevangen te houden, hangt er geen tekst of uitleg bij de kunstwerken. Het enige wat je als toeschouwer meekrijgt, zijn de namen van de werken en de kunstenaars.  Curator Paul Vandenbroeck (KMSKA) selecteerde een honderdtal werken van over de hele wereld, van de vroege oudheid tot nu, van bekende en minder bekende kunstenaars. Met werk van onder meer Francisco Goya, Rona Pondick, Dosso Dossi, Adriano Cecioni…

Choreografe en danseres Pé Vermeersch creëert in de expo performances van wisselende aard met enkele markante internationale dansers (Naoka Uemura, Angela Babuin, Mirella Solis, Rebecca Rosseel, Ilya Krouglikov, Anna Lanes Lawson, Mira Walschot, Hanne Schillemans en Federico Ordonez). Het dansproces is zelf een kunstwerk in wording. 

 

Uren performances

  • Donderdag en vrijdag van 13u30 tot 16u30
  • Zaterdag en zondag van 14u30 tot 17u30
  • Elk laatste woensdag van de maand van 15u30 tot 18u30

 

Klik op de foto voor een de volledige reeks. Foto's: Yourt
Encounters / Ontmoetingen. Over kunst en emotie

Tickets:

Bestel uw tickets hier

Tickets zijn 8/10 euro, een terugkomticket is 13/15 euro.
Uw beleving van de expo zal bij elk bezoek anders zijn. De dans in de tentoonstelling is zelf een kunstwerk dat telkens andere vormen aanneemt. Bezoek daarom de expo twee keer voor maar 15 euro.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief