Hebzuchtige reuzen, woelige liefdesavonturen, demonen en grapjassen… Als je denkt dat je dat niet in een museum kan vinden, dan ben je mis. In het jaar van haar 10e verjaardag pakt het MAS uit met spannende en ontroerende verhalen uit Antwerpen. Samen met schrijver en theatermaker Dimitri Leue voert het museum de collectiestukken op in een meeslepend luisterspel.

In 2021 viert het museum zijn collectie met een kleurrijke, aparte expo. Je duikt in mythes, legendes en wereldse verhalen met een auditieve belevenis die je anders doet kijken naar de objecten. Iconische personages zoals Brabo, Hodja, Lange Wapper, de zwanenridder of Chamunda … spelen de hoofdrol in ontroerende en ook grappige teksten van Dimitri Leue. De vertellingen nemen je mee langs een fantasierijke en theatrale scenografie.

Praktisch 

  • Vanaf 30.10.2021
Zie ook:
2 lachende kinderen
Voor de schrijfwedstrijd ‘De Wondere Pluim’ reisden 35 authentieke collectiestukken naar evenveel lagere scholen als inspiratie voor nieuwe stadsverhalen. De winnende verhalen krijgen een plaatsje in de expo 'Luister'.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief