Het MAS is open! Breng ons gerust terug een bezoekje, maar hou wel rekening met de verschillende voorzorgsmaatregelen. Lees ze aandachtig: mas.be/coronavirus.

Nu te zien:
Expo
Guy Rombouts en Benjamin Verdonck herschikken Jaap Kruithof
De Belgische filosoof Jaap Kruithof verzamelde alledaagse dingen die anderen meestal niet bewaren. Een deel van zijn collectie krijgt een nieuw leven dankzij het beeldend werk van Guy Rombouts en Benjamin Verdonck.
Expo
125 jaar Compagnie Maritime Belge
De wandelboulevard staat dit jaar in het teken van het maritieme karakter van onze havenstad. Vanaf 18 mei siert het werk van de Duitse fotograaf Dirk Brömmel de lichtbakwanden.
Binnenkort:
Foto van een grafbeeld (fumani / denker). Kongo volken. Ongedocumenteerde beeldhouwer, Kongo volken. Noord-Angola/Dem. Rep. Congo. Steatiet. Voor 1920. Aankoop kunsthandelaar Henri Pareyn, 1920
Verwacht
Een eeuw Congolese kunst in Antwerpen
100 x Congo zet honderd blikvangers in de kijker. Welke verhalen schuilen er achter de objecten? Hoe zijn ze hier beland? Wat was hun betekenis voor Congolese volken? Vanaf 3 oktober te zien in het MAS.
Te doen:
De kalender geeft een overzicht van alle MAS-activiteiten, van rondleidingen tot workshops en evenementen.
Mini-expo
zaterdag 31 oktober 2020 van 10:00 tot 12:00
Individuele bezoekers
In de openbare ateliers ‘United Objects’ mag iedereen op een voorwerp uit de Kruithofcollectie een tekening maken. Alle voorwerpen worden gedurende 2 uur in een reünie tijdelijk samengebracht in de MAS wandelboulevard voor ze aan een nieuw leven beginnen.
Foto: Groepsbezoek met kinderen
Evenement
zondag 15 november 2020 van 10:00 tot 17:00
Gezinnen, Individuele bezoekers
Tijdens de Kunstendag voor kinderen zijn families eregast in de expo '100 x Congo'. Sluit aan bij één van de familierondleidingen en workshops. Ga op speurtocht en kom meer te weten over Congo en het koloniaal verleden.
Uitgelicht:
Uitgelicht
Om deze uitzonderlijke coronaperiode te documenteren en later te kunnen herinneren, vragen het MAS en het Stadsarchief om nu objecten zoals spandoeken, affiches, filmpjes ... te schenken.
Afbeelding van een radio-ontvanger van de weerstand
Uitgelicht
Het MAS roept jouw hulp in. Heb jij of je familie de oorlog in Antwerpen meegemaakt? Kan je je verhaal, foto’s of voorwerpen met ons delen?
Plan je bezoek
Praktische info
Omdat we het welzijn van onze bezoekers en medewerkers erg belangrijk vinden, zorgen wij voor een veilig en ontspannend museumbezoek. Maar we vragen je wel om enkele maatregelen in acht te nemen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief