Het MAS is open. Koop online je ticket voor een bezoek in een vast tijdsblok. Kijk op onze pagina met Praktische info.

Nu te zien:
Foto van een grafbeeld (fumani / denker). Kongo volken. Ongedocumenteerde beeldhouwer, Kongo volken. Noord-Angola/Dem. Rep. Congo. Steatiet. Voor 1920. Aankoop kunsthandelaar Henri Pareyn, 1920
Expo
zaterdag 03 oktober 2020 tot maandag 13 september 2021 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
'100 x Congo' zet honderd blikvangers in de kijker. Welke verhalen schuilen er achter de objecten? Hoe zijn ze hier beland? Wat was hun betekenis voor Congolese volken?
Expo
dinsdag 02 juni 2020 tot zondag 01 mei 2022 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
De Belgische filosoof Jaap Kruithof verzamelde alledaagse dingen die anderen meestal niet bewaren. Een deel van zijn collectie krijgt een nieuw leven dankzij het beeldend werk van Guy Rombouts en Benjamin Verdonck.
Expo
125 jaar Compagnie Maritime Belge
maandag 18 mei 2020 tot zondag 30 mei 2021 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
In 2020 bestaat de Antwerpse Rederij CMB (Compagnie Maritime Belge) 125 jaar. Foto's, schilderijen en scheepsmodellen brengen deze geschiedenis tot leven. Vanaf 18 mei in de wandelboulevard.
Uitgelicht:
Jonge vrouw wijst naar 2 beelden
En heeft nu een ‘Artist in residence’
Jongeren mogen hun zeg doen over erfgoed in het MAS. Want het museum wil van hen weten: wat is erfgoed? En wat is erfbeter? En wat mag onze artist in residence maken?
dame met hondje in de arm en een pakje in de andere hand
Een ode aan de kleine dingen
Onze Artist in Residence Karen François verstopt zwerfgoedcadeautjes in de stad. Vind je er een? Laat het zeker weten in onze Facebookgroep ZWERFGOED.
kind aan knutseltafel
In deze rare coronatijden, zetten we volop in op de digitale ontsluiting van het museum.
Te doen:
De kalender geeft een overzicht van alle MAS-activiteiten, van rondleidingen tot workshops en evenementen.
Jong meisje kijkt aandachtig naar een vitrinekast
Tijdens de paasvakantie naar het MAS? Natuurlijk. Er valt veel te zien en te doen. Kies gerust uit ons expo-aanbod of doe mee met de gratis kinderactiviteiten of de paasateliers.
Plan je bezoek
Praktische info
Omdat we het welzijn van onze bezoekers en medewerkers erg belangrijk vinden, zorgen wij voor een veilig en ontspannend museumbezoek. Maar we vragen je wel om enkele maatregelen in acht te nemen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief