In deze periode moeten we er alles aan doen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan en risicogroepen te beschermen. Daarom sluit het MAS zijn deuren, tijdelijk en tot nader order, vanaf donderdag 29 oktober 2020. Ook alle evenementen worden geannuleerd. Bezoekers die een ticket kochten, krijgen een persoonlijk bericht.
Lees op antwerpen.be/coronavirus meer over de maatregelen van de stad Antwerpen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen.

Nu te zien:
Foto van een grafbeeld (fumani / denker). Kongo volken. Ongedocumenteerde beeldhouwer, Kongo volken. Noord-Angola/Dem. Rep. Congo. Steatiet. Voor 1920. Aankoop kunsthandelaar Henri Pareyn, 1920
Expo
zaterdag 03 oktober 2020 tot zondag 28 maart 2021 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
'100 x Congo' zet honderd blikvangers in de kijker. Welke verhalen schuilen er achter de objecten? Hoe zijn ze hier beland? Wat was hun betekenis voor Congolese volken?
Expo
dinsdag 02 juni 2020 tot zondag 01 mei 2022 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
De Belgische filosoof Jaap Kruithof verzamelde alledaagse dingen die anderen meestal niet bewaren. Een deel van zijn collectie krijgt een nieuw leven dankzij het beeldend werk van Guy Rombouts en Benjamin Verdonck.
Expo
125 jaar Compagnie Maritime Belge
maandag 18 mei 2020 tot zondag 30 mei 2021 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
In 2020 bestaat de Antwerpse Rederij CMB (Compagnie Maritime Belge) 125 jaar. Foto's, schilderijen en scheepsmodellen brengen deze geschiedenis tot leven. Vanaf 18 mei in de wandelboulevard.
Uitgelicht:
Jonge vrouw wijst naar 2 beelden
En heeft nu een ‘Artist in residence’
Jongeren mogen hun zeg doen over erfgoed in het MAS. Want het museum wil van hen weten: wat is erfgoed? En wat is erfbeter? En wat mag onze artist in residence maken?
MAS in Jonge Handen
Het MAS is op zoek naar een nieuwe jongerencrew die het museum wil uitdagen en uitdragen. Ben je tussen 16 en 26 jaar, geprikkeld door cultuur en enthousiast om aan de slag te gaan met de MAS-collectie, het gebouw, kunstenaars of het Eilandje? Laat het ons weten met een CV en een motivatiebrief en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe jonge blik op musea en erfgoed.
Te doen:
De kalender geeft een overzicht van alle MAS-activiteiten, van rondleidingen tot workshops en evenementen.
Plan je bezoek
Praktische info
Omdat we het welzijn van onze bezoekers en medewerkers erg belangrijk vinden, zorgen wij voor een veilig en ontspannend museumbezoek. Maar we vragen je wel om enkele maatregelen in acht te nemen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief