Het MAS is open. Koop online je ticket voor een bezoek in een vast tijdsblok. Kijk op onze pagina met Praktische info.

 
rood stenen gebouw met grote glaspartijen
zaterdag 22 mei 2021 tot maandag 24 mei 2021 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Tijdens het pinksterweekend van 22 tot en met maandag 24 mei is het MAS gratis. Reserveer vooraf en geniet van de feestelijke extraatjes tijdens je museumbezoek. Zoek een zwerfgoed-pakketje in de buurt of pik één van onze digitale activiteiten mee.
Nu te zien:
Foto van een grafbeeld (fumani / denker). Kongo volken. Ongedocumenteerde beeldhouwer, Kongo volken. Noord-Angola/Dem. Rep. Congo. Steatiet. Voor 1920. Aankoop kunsthandelaar Henri Pareyn, 1920
Expo
zaterdag 03 oktober 2020 tot maandag 13 september 2021 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
'100 x Congo' zet honderd blikvangers in de kijker. Welke verhalen schuilen er achter de objecten? Hoe zijn ze hier beland? Wat was hun betekenis voor Congolese volken?
Expo
125 jaar Compagnie Maritime Belge
maandag 18 mei 2020 tot zondag 15 augustus 2021 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
In 2020 bestaat de Antwerpse Rederij CMB (Compagnie Maritime Belge) 125 jaar. Foto's, schilderijen en scheepsmodellen brengen deze geschiedenis tot leven. Vanaf 18 mei in de wandelboulevard.
gevilde dierenkarkassen
Expo
dinsdag 16 maart 2021 tot zondag 27 februari 2022 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Een fotografieproject van Heleen Peeters. Ze verdiepte zich in de paarden(vlees)cultuur wereldwijd. De foto’s roepen vragen op: Wat bepaalt de status van het paard? Hoe komt het dat tradities veranderen? En wat als hetzelfde ook met andere dieren zou gebeuren?
plastieken speelgoed indiaantje
maandag 03 mei 2021 tot zondag 22 augustus 2021 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Aan de oevers van de Schelde spoelen regelmatig eigenaardige figuurtjes aan. Ze dromen van een tweede leven en bouwen in het MAS een Reizend Reservaat voor Scheldejutsels. Te bekijken van 3/05 tot 22/08/2021.
Oproep:
poppenhuis
Werk mee aan de expo 'Thuis'
Om de expo ‘Thuis’ te bouwen, gaat het MAS samen met Studio Orka op zoek naar inspirerende verhalen en materiaal in de stad. We roepen alle Antwerpenaren warm op om mee te werken aan deze onderzoeksfase. Ben je van stad Antwerpen of de districten? Heb je zin om mee bij te dragen aan de expo? Bekijk snel wat we zoeken en laat het weten.
Uitgelicht:
2 mannen zitten aan een tafel met een microfoon voor zich.
Doctoraatsstudent Baudouin Mena en podcastmaker Alexi De Greef slaan de handen in elkaar om verschillende podcasts te maken rond de expo '100 x Congo'. In aflevering 4 praat historicus Bram Cleys over de missionering in Congo.
6 verschillende mensen
Altaar van Antwerpen
Zes Belgische kunstenaars van Latijns-Amerikaanse origine reflecteren in een video over de voorouderlijke culturen. Vertrekpunt was het Altaar van Antwerpen, een participatieve installatie die deel uitmaakt van de vaste collectie van het MAS.
dame met hondje in de arm en een pakje in de andere hand
Een ode aan de kleine dingen
Onze Artist in Residence Karen François verstopt zwerfgoedcadeautjes in de stad. Vind je er een? Laat het zeker weten in onze Facebookgroep ZWERFGOED.
glazen kruikjes met gebroken hals
Publicatie van een bijzondere collectie
De collectie Antiek glas is een van de verborgen juweeltjes van het MAS. Over deze collectie verscheen een rijkelijk geïllustreerde Engelstalige catalogus, interessant voor zowel wetenschappers als het brede publiek.
Plan je bezoek
Praktische info
Omdat we het welzijn van onze bezoekers en medewerkers erg belangrijk vinden, zorgen wij voor een veilig en ontspannend museumbezoek. Maar we vragen je wel om enkele maatregelen in acht te nemen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief