Hoera! Het MAS opent opnieuw zijn deuren vanaf zaterdag 5 december. Vanaf 1 december kan je een ticket online kopen voor een bezoek in een vast tijdsblok. Kijk op onze pagina met Praktische info

Nu te zien:
Foto van een grafbeeld (fumani / denker). Kongo volken. Ongedocumenteerde beeldhouwer, Kongo volken. Noord-Angola/Dem. Rep. Congo. Steatiet. Voor 1920. Aankoop kunsthandelaar Henri Pareyn, 1920
Expo
zaterdag 03 oktober 2020 tot zondag 28 maart 2021 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
'100 x Congo' zet honderd blikvangers in de kijker. Welke verhalen schuilen er achter de objecten? Hoe zijn ze hier beland? Wat was hun betekenis voor Congolese volken?
Expo
dinsdag 02 juni 2020 tot zondag 01 mei 2022 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
De Belgische filosoof Jaap Kruithof verzamelde alledaagse dingen die anderen meestal niet bewaren. Een deel van zijn collectie krijgt een nieuw leven dankzij het beeldend werk van Guy Rombouts en Benjamin Verdonck.
Expo
125 jaar Compagnie Maritime Belge
maandag 18 mei 2020 tot zondag 30 mei 2021 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
In 2020 bestaat de Antwerpse Rederij CMB (Compagnie Maritime Belge) 125 jaar. Foto's, schilderijen en scheepsmodellen brengen deze geschiedenis tot leven. Vanaf 18 mei in de wandelboulevard.
Uitgelicht:
kind aan knutseltafel
Nu het MAS gesloten is, zetten we volop in op de digitale ontsluiting van het museum.
Jonge vrouw wijst naar 2 beelden
En heeft nu een ‘Artist in residence’
Jongeren mogen hun zeg doen over erfgoed in het MAS. Want het museum wil van hen weten: wat is erfgoed? En wat is erfbeter? En wat mag onze artist in residence maken?
doek met afbeelding van de Eiffeltoren, een spoorweg, een lint, een cello, een landkaart en de tekst Eric 67-98
Quilts in de MAS collectie
De aids memorial quilts voor de Belgische HIV-slachtoffers worden dit jaar niet uitgespreid in het museum. We tonen ze wel in een digitaal album. De lappendeken voor Eric krijgt dit jaar bijzondere aandacht dankzij twee getuigenissen.
een gids vertelt over een object dat hij aanwijst, een groep bezoekers luistert aandachtig
Nieuw
Nieuw platform vanaf 1 december
Rondleidingen moet je vanaf 1 december 2020 online boeken via het platform Experience Antwerp en niet meer via Visit Antwerpen.
Te doen:
De kalender geeft een overzicht van alle MAS-activiteiten, van rondleidingen tot workshops en evenementen.
Plan je bezoek
Praktische info
Omdat we het welzijn van onze bezoekers en medewerkers erg belangrijk vinden, zorgen wij voor een veilig en ontspannend museumbezoek. Maar we vragen je wel om enkele maatregelen in acht te nemen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief