Het MAS is meer dan alleen een knap gebouw met talloze indrukwekkende objecten. Ontdek hier wat het museum zo uniek maakt en hoe de werking in elkaar zit.

Het MAS in cijfers

  • 10 verdiepingen hoog
  • 5.700 m² tentoonstellingsoppervlakte
  • 650.000 bezoekers op jaarbasis
  • 140 vrijwilligers
  • 500.000 wisselende collectiestukken

Subsidiërende overheid

De Vlaamse Overheid geeft jaarlijks structurele subsidies aan het MAS. Zonder deze steun zou de werking van het MAS niet mogelijk zijn. 

Het MAS, dat is ...

Wat maakt het museum zo uniek?

In het MAS maak je kennis met Antwerpen in de wereld en met de wereld in Antwerpen. Met al je zintuigen ontdek je het rijke verleden van de stad, de stroom, de haven en de wereld. Je geniet er van het adembenemende uitzicht op de stad en je wordt verrast door de vele grote en kleine details van een architecturale parel. 

kunstinstallatie van Guy Rombouts en Benjamin Verdonck in de MAS wandelboulevard
Wat maakt het museum zo uniek?
Iconisch gebouw
Volg de wandelboulevard met metershoge glaspartijen die als een spiraal naar boven loopt en geniet op elk niveau van een ongelooflijk uitzicht op de stad.
 
Door de legende van Brabo en Antigoon is de hand het symbool van Antwerpen. Maar de handjes aan de gevel zijn ook een aandenken aan de vele mecenassen die bij de bouw van het MAS geholpen hebben.
Foto: Elvire Van Ooteghem
Zin in een stadswandeling in de hoogte? Onderweg geniet je telkens van een ander uitzicht op de stad. En helemaal boven, op het dak, kan je de hele stad zien.
De MAS-site loopt vanaf het Bonapartedok tot aan het Willemdok. In de schaduw van het MAS vind je nog 4 paviljoenen. Daar ontdek je nog meer verhalen over het Antwerpen van vandaag.
Net voorbij het MAS
Kade, water en dokken
Op de rafelige breuklijn tussen stad en haven ligt het Eilandje, een plek die havengeschiedenis ademt. Net voorbij het MAS ligt de droogdokkensite: negen droogdokken, twee werkhuizen voor scheepsherstellers, een pomphuis dat als monument beschermd is …
Werking
Het MAS telt veel medewerkers die zich elke dag 100% inzetten om de bezoekers een veilig en ontspannen museumbezoek te garanderen. Welke afdelingen ondersteunen de museumwerking?
Zittend publiek luistert naar spreker vooraan in de zaal
Het netwerk van MAS partners is veelzijdig en dynamisch, zowel lokaal, landelijk als internationaal.
Blijf op de hoogte over het MAS! Volg ons en verneem alles over de collectie, de expo's, het gebouw, het leven erin, errond en erbovenop.
Sponsors
Foto: Joris Casaer
De trouwe partners van het MAS. Enkel dankzij hun financiële en materiële inbreng kan het museum blijven bestaan.
Wil je mee de toekomst van het museum waarborgen? Er zijn verschillende manieren om bij te dragen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief