Tijdens de paasvakantie naar het MAS? Natuurlijk. Er valt veel te zien en te doen. Kies gerust uit ons expo-aanbod, met onder andere '100 x Congo' en 'Horse', of doe mee met de gratis kinderactiviteiten of de paasateliers. 

Met 1 ticket bezoek je alle tentoonstellingen en krijg je toegang tot de boulevard en het panoramadak. Koop vooraf een ticket online voor een tijdslot. Kijk op de pagina 'Praktische info'

Ateliers voor kinderen

Tijdens de paasvakantie bieden we 2 ateliers aan waar kinderen 4 dagen lang aan de slag gaan met allerlei knutselmaterialen. Ze bouwen een eigen schip en leren geheime morsetaal. Ze ontdekken de werking van het kompas en proberen er zelf eentje te maken. Ze komen alles te weten over het zeemansleven vroeger en nu. Waarom hebben zeemannen vaak een tatoeage? Ze gaan als een echte zeeman naar huis met een zelf ontworpen tatoeage.

Met je (klein)kinderen naar het MAS
kinderen zitten op de grond
Speurtocht
voor families met kinderen van 8 tot 12 jaar
Aan de hand van denk- , kijk- en doe opdrachten komen de kinderen meer te weten over Congo en het koloniale verleden.
Speurtocht
voor (groot)ouders en kinderen van 5 tot 10 jaar
Kinderen van 5 tot 10 jaar gaan samen met hun (groot) ouders op zoek naar dieren in het museum. Onderweg krijgen ze allerlei opdrachten.
Gezinsuitstap
Speurtocht voor jong en oud
Worden jouw kinderen de nieuwe matrozen van de vliegende Hollander?
TIKTOKMAS

Doe tijdens de paasvakantie het TIKTOK parcours in het MAS. Deze wandeling brengt je bij de meest creatieve plekjes in en rond het museum. Geen saai museumbezoek, maar enkele grappige TIKTOK challenges. Ga zelf aan de slag of bekijk de eerder gemaakte dansjes om je te inspireren. Kom alleen of neem je ouders mee op sleeptouw. Het levert gegarandeerd leuke filmpjes op!

Je betaalt de gewone inkomprijs voor het museum.

Reserveer hier je ticket

Scan de code hieronder en ontdek de TIKTOK challenges.

cirkel met verschillende onderbroken lijnen

Een greep uit onze expo's
Foto van een grafbeeld (fumani / denker). Kongo volken. Ongedocumenteerde beeldhouwer, Kongo volken. Noord-Angola/Dem. Rep. Congo. Steatiet. Voor 1920. Aankoop kunsthandelaar Henri Pareyn, 1920
Expo
zaterdag 03 oktober 2020 tot maandag 13 september 2021 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
'100 x Congo' zet honderd blikvangers in de kijker. Welke verhalen schuilen er achter de objecten? Hoe zijn ze hier beland? Wat was hun betekenis voor Congolese volken?
gevilde dierenkarkassen
Expo
dinsdag 16 maart 2021 tot zondag 27 februari 2022 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Een fotografieproject van Heleen Peeters. Ze verdiepte zich in de paarden(vlees)cultuur wereldwijd. De foto’s roepen vragen op: Wat bepaalt de status van het paard? Hoe komt het dat tradities veranderen? En wat als hetzelfde ook met andere dieren zou gebeuren?
Expo
125 jaar Compagnie Maritime Belge
maandag 18 mei 2020 tot zondag 30 mei 2021 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
In 2020 bestaat de Antwerpse Rederij CMB (Compagnie Maritime Belge) 125 jaar. Foto's, schilderijen en scheepsmodellen brengen deze geschiedenis tot leven. Vanaf 18 mei in de wandelboulevard.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief