Het Virtuele Land

Duik nu ook online in 65 jaar Antwerpse winkelgeschiedenis. Op de website van Het Virtuele Land, biedt het Centrum voor Agrarische Geschiedenis een plek aan het digitale verhaal van ‘De winkel om de hoek’.

Het Centrum voor Agrarische Geschiedenis (CAG) is het Vlaamse expertisecentrum voor erfgoed over landbouw, platteland en voeding. Het MAS mocht op de expertise van het CAG rekenen bij de ontwikkeling van de tentoonstelling en catalogus ‘Antwerpen à la Carte’. Het centrum was ook één van de vaste partners bij het participatief project Winkelverkenners. Daarin gingen 13 vrijwilligers op zoek naar getuigenissen en foto’s van lokale bakkers, beenhouwers, vishandelaars en kruideniers. 

De resultaten van dit project kregen al eerder vorm in enkele museale presentaties, waaronder de reizende mini-expo ‘De winkel om de hoek’ . Nu kan je een greep van verhalen en beelden ook online ontdekken. Het MAS en het CAG werkten daarvoor samen aan een digitaal verhaal. Dat geeft een inkijk op de maatschappelijke evoluties die de laatste decennia invloed uitoefenden op de voedselverkoop bij buurtwinkels. 

Foto Sanne De Wilde

Meld je aan voor onze nieuwsbrief